PROIECT „RATAT”! (II)

Date:

chindiaLa baza înfiinţării unui club de fotbal „direct” de Liga a
3- a era obligatoriu să ai deja formate, alcătuite grupe de copii şi juniori, cu care să participi în competiţia judeţeană (c, D, E).
Un club trebuie să aibă o construcţie piramidală, de la copii şi juniori (câte 2-3 grupe pentru fiecare categorie de vârstă). După ce le asiguri acestor juniori condiţii materiale, competiţii oficiale, ai terenuri de antrenament şi joc, după aceea te gândeşti să formezi echipe de juniori A şi B, după trecerea anilor şi, evident, creşterea valorică a acestora.
în 3-4 ani poţi spera la o echipă proprie de seniori, având deja baza „piramidei” fotbalistice construită. Această gândire o au numai oamenii care urmăresc creşterea valorilor locale, care doresc binele fotbalului local şi judeţean, şi nu cei ce au umblat după voturi…
„PROIECTUL” nu a fost gândit în acest spirit, altfel n-ar fi dat faliment (retrogradat) şi adus cu „picioarele pe pământ”. Abia acum vedem unde suntem, ce drum am parcurs din „proiect”.
Rău nu este, numai că s-au pierdut 3 ani şi foarte mulţi bani. E timpul, a sosit momentul să se aşeze la masa rotundă oamenii de fotbal, cei cu experienţă, cei care au probat că ştiu ce înseamnă să ai 4-5 echipe în acelaşi an competiţional, să reuşeşti să faci faţă unui campionat din Liga a 2-a, a 3-a şi a
4- a extrem de dure, în acelaşi timp, plus 5 echipe de juniori (?!). Fără oameni adevăraţi pentru fotbal, care să ştie ce este un contract de jucător, care sunt „chichiţele” regulamentare, cum să organizeze cantonamentele, jocurile amicale, toate, dar absolut toate în funcţie de bani, de fondul de care dispui, nu de cel ce urmează ca x sau y să ţi-l ofere, nu se poate.
Să asiguri casă (dacă este nevoie) şi masă în condiţii optime de performanţă, nu neapărat la hoteluri particulare, pe bani mulţi.
Numai după ce ai asemenea oameni (cât mai puţini 3-4), poţi să începi o construcţie, un proiect, un club de divizia naţională. în discuţie nu intră jucătorii sau antrenorii (staff-ul tehnic), ei făcând un capitol separat.
La început „proiectul” a dorit echipă de juniori A şi B, în Liga a 3-a nefiind obligatoriu. Dar de moment am gândit raţiunea celor de la CHINDIA cu juniorii A şi B.
înaintea „proiectului”, F.C.M. TÂRGOVIŞTE avea grupe de copii şi juniori de toate vârstele şi categoriile, înscrise în C.N. Au fost juniorii pregătiţi
de IONEL PITARU şi VICTOR
GLĂVAN, iar la grupele mici era ION STĂNCESCU.
Să nu uităm că juniorii A (I. PITARU) au avut performanţele cele mai bune la juniori de când este clubul. Au fost de 2 ori vicecampioni naţionali, la CRAIOVA, unde au pierdut în finală, cu S.C.F. GICĂ POPES-CU, şi la SIBIU cu VOINŢA SIBIU, pierzând locul întâi la penalty.
Deci copii foarte talentaţi am avut, trebuia doar continuat, dat credit şi rezultalele ar fi venit de la sine.
Cum spuneam, a venit „proiectul” şi s-au solicitat de la F.C.M. TÂRGOVIŞTE 28 de juniori, pentru echipele de juniori A şi B de la CHINDIA
TÂRGOVIŞTE, în Liga a 3-a,
deşi, repet, aceste grupe nu erau obligatorii.
Cum F.C.M.
TÂRGOVIŞTE a înţeles să pună umărul la performanţele „vecinilor”, a transferat, în 04.07.2011, la cererea preşedintelul de atunci, ION
CRĂCIUNESCU, 28 de juniori.
Am fost convinşi că cele două echipe de juniori A şi
B ale CHINDIA TÂRGOVIŞTE
(între timp) vor alcătui mai târziu „micul AJAX”, cel la care visăm cu toţii.
Având în conducere pe TICĂ ZAMFIR, un antrenor „probat” şi alţi câţiva pe lângă el, am sperat că de la juniori A se va „alimenta” şi echipa de seniori.
Numai că „strategia” din „proiect” era altfel pregătită. Antrenorii de la S.C.F. GICĂ POPESCU aveau multe grupe de copii şi juniori, dar în acea perioadă, clubul S.C.F. GICĂ POPESCU era „DEZAFILIAT”
de peste tot şi nu avea unde să evolueze, să testeze, să antreneze aceşti jucători.
Atunci s-a găsit
„soluţia” CHINDIA TÂRGOVIŞTE. „Terenul” a fost
bine gândit, bine pregătit. După ce aveau garanţia că are totuşi juniori pentru echipele A şi B cu care se înscriseseră la F.R.F., au început şicanele între antrenori (de ce a plecat MARIUS VIŞAN?!) şi, încet, jucătorii transferaţi de la F.C.M.
TÂRGOVIŞTE (28) sunt
îndepărtaţi, motivându-se, chipurile, că nu au valoare. Păi noi de aia am adus un ZAMFIR cu experienţă, să formeze, să-i antreneze, să pregătească pe ai noştri?!
Dar într-un timp relativ scurt, juniorii noştri sunt înlocuiţi cu juniorii de la S.C.F. GICĂ POPESCU, din CRAIOVA, dar
şi cu alţi juniori de la alte cluburi (veţi vedea). Apropo, mă aşteptam că altcineva va face aceste „descoperiri”, dar văd că a pus „batista pe ţambal” şi nu mai scoate o vorbă…
Se demonstrează încă odată că „politicul” nu dispune de oameni de fotbal, aşa se explică eşecurile…
Deci, cum spuneam, după ce transferă pe cei 28 de
jucători la CHINDIA, ZAMFIR îi
„elimină” încet, dar sigur, pe toţi (cu 2 excepţii).
Iată-i pe cei 28 pe care
preşedintele CRĂCIUNESCU
i-a solicitat de la F.C.M. TÂRGOVIŞTE în vara lui 2011: KANDIL KARIM (93), MĂDĂRAN MIHAI (93), NICO-
LAE ADRIAN (93), SANDU VASILE (93), VLĂDUCA BOGDAN (93), CONSTANTINOV ARTUR (93), GRIGORE DRAGOŞ (93), DOBRE ALEXANDRU (93), COSTACHE COSMIN (93), TUDOSE DANIEL (92), MOCANU ALEXANDRU (93), ENĂCHESCU EDUARD (94), POPESCU ROBERT (94), STANCIU CĂTĂLIN (94), CÂRLAN TUDOR (94), MIHAI TOMA (94), NEDELCU ION
(95), MIHĂICESCU RĂZVAN
(94), PARGHEL VLĂDUŢ (95), MĂNGUŢĂ CĂTĂLIN (94), BUSUIOC ŞTEFAN (94), NE-CULAIE IONEL (94), MIHĂILĂ ALIN (92), NICULAE LAU-RENŢIU (92), POLIVANEZ SERGIU (92), DIACONESCU MOISE (93), DUMITRACHE DANIEL (94), DAIA ANDREI (93).
Aceştia sunt jucătorii pregătiţi de I. PITARU şi pe care i-a dorit CHINDIA. O întrebare se pune, totuşi, unde sunt aceşti juniori, ce se anunţă a fi viitorul fotbalului dâmboviţean? La ce a folosit „proiectul” dâmboviţenilor? De ce TICĂ ZAMFIR nu răspunde la aceste întrebări, el primind salariu foarte mare, antrenând juniorii de la S.C.F.G.P.?!
Pe câţiva (foarte puţini) îi găsim pe ici, pe colo, alţii s-au făcut arbitri, aşa s-au „terminat” mai multe generaţii de jucători dâmboviţeni, din vina unui „proiect” eşuat. La cele două meciuri de finală C.N., F.C.M. TÂRGOVIŞTE a jucat numai cu jucători dâmboviţeni, pe când
CHINDIA TÂRGOVIŞTE, în
finala de anul trecut (pierdută cu cântec), câţi jucători dâmboviţeni a avut în componenţa sa? Atunci cum să faci performanţă la noi pe „proiectul” altora?!
Dacă i-am nominalizat pe cei 28 de jucători transferaţi
la CHINDIA TÂRGOVIŞTE de la F.C.M. TÂRGOVIŞTE, mi se
pare corect ca cititorii noştri, adevăraţi iubitori de fotbal, să ştie cu cine au fost înlocuiţi GRIGORE şi colegii săi, din ce localităţi au fost „paraşutaţi” la
TÂRGOVIŞTE, pentru a
petrece o vacanţă de 2-3 ani.
AVRAM MARIN (93) CRAIOVA, BĂLUŢĂ ALEXANDRU (93) CRAIOVA, BUŞICĂ BOGDAN (93) CRAIOVA, CALU COSMIN (92) MELINEŞTI, CIMPOIAŞ VCTOR (93) SLOBOZIA, GAVRILĂ BOGDAN (92) GALAŢI, GHIŢĂ MARIAN (94) PLOIEŞTI, HORVATA BOGDAN (94) PETROŞANI, MARIUS COSMIN (93) RM. VÂLCEA, OMUŢ ADRIAN (91) ORADEA, PETREA ALIN (93) MOLDOVA NOUĂ, PÂRVOIU MARIAN (94) BUMBEŞTI, POPESCU ALIN (93) CRAIOVA, SMARANDACHE GEORGE (95) DRĂGĂNEŞTI OLT, ŞERBAN IONUŢ (92) CRAIOVA, VODUŢ MIHAI (94) VASLUI, VOINEAG ANDREI (93) SUCEAVA.
Au fost mai buni aceştia decât ai noştri? Dacă echipa avea 30 de jucători în curte, de ce a fost nevoie să mai aducă alţi 20 de la S.C.F.G.P.? Au fost transferaţi doar pentru un an sau doi. Doar CALU, 3 ani, şi Şerban, 4 ani, în rest toţi sunt liberi, de fapt de două ori. Odată că le-a expirat transferul şi a doua oară contractele (dacă au avut!?).
Apropo de cealaltă „latură” extrem de importantă pe care încă nu am discutat-o până acum, contractele sau convenţiile civile. Aici nu prea avem cum să ajungem (acum), în mod sigur vor fi şi aici „minuni”. Dar cum „ţambalul” are batista pe el, tăcere totală…
Este o primă analiză pe care mi-am permis să o fac, atât cât am probe, dovezi, documente.
Este evident că „proiecul” a eşuat, dar viaţa merge înainte. Nu discutăm acum în ce categorie valorică va evolua CHINDIA. Eu am văzut multe „minuni” în fotbal, aşa că nu mă mai surprind încă una sau mai multe…
Este clar, cei din „proiect” trebuie să plece, au demonstrat că nu se pricep, nu ştiu sau… Cu ce jucători va continua CHINDIA TÂRGOVIŞTE în ediţia 2013-2014, care va începe în august?
Dacă mai tot timpul s-au cerut bani, de unde acum să aduci jucători de la alte echipe (dâmboviţene). Fără bani se pot găsi decât la
MORENI, FIENI, MOROENI, PUCIOASA, PETROLUL etc.
Aici, domnule ZAMFIR, trebuia să faci selecţia, nu de la
BUMBEŞTI – OLT (?!). Iar
acum CHINDIA avea, în afara celor 6-7, încă 20 gata să reia competiţia oficială. Avem şi antrenori pricepuţi, calificaţi, tineri gata să arate ce pot, cu sufletul la club, la culorile roşu-albastru, la brand-ul de peste 80 de ani al echipei de lângă
TURNUL CHINDIEI. Avem conducători experimentaţi, care ştiu ce vor, avem delegaţi şcoliţi, tobă de regulamente, avem dâmboviţenii noştri, avem tot ce ne trebuie ca actuala conducere a judeţului să-şi facă propriul proiect, în funcţie de priorităţi, de necesităţile celor mulţi. Sunt convins că se vor găsi soluţii viabile şi pentru fotbal, dar cu alţi oameni…. VA URMA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

ECHIPA ETAPEI NU E PENTRU VOLEIBALISTELE DE LA CSM TÂRGOVIȘTE

Volei Alba Blaj a câștigat duelul pentru primul loc...

Idei interesante pentru mânere și butoane pentru ușile de interior

Mânerele și butoanele pentru ușile de interior sunt detalii...

Târgoviște sărbătorește 1 Decembrie, Ziua Națională a României 

Târgoviște se pregătește să celebreze cu mândrie Ziua Națională...

„Perspective florale” la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița invită publicul să...
error: Conținutul este protejat!!