Pierderea câştigării Ligii Campionilor nu a fost doar o lovitură dură pentru Laurenţiu Reghecampf. Eşecul a declanşat şi o reacţie oarecum violentă din partea arabilor, care nu au ezitat să-l pună cu spatele la zid pe tehnicianul român. Ziariştii, specialiştii în fotbal, ai ziarului „Al-Eqtesadiya” au remarcat, fără menajamente, că singurul vinovat pentru pierderea şansei de a câştiga Liga Campionilor este doar tehnicianul român, deoarece în ambele meciuri cu Western Sydney a jucat cu doar doi atacanţi, introduşi pe teren abia în minutul 57. Cu o nuanţă de amărăciune, condimentată putenic cu accente de furie justificată, cometatorii arabi au scos în evidneţă faptul că Toni Popovici, antrenorul echipei australiene, a intuit şi chiar a anticipat fără urmă de greşeală toate mişcările tactice ale lui Reghecampf, reuşind să-şi dirijeze tactic echipa în aşa fel încât în ambele meciuri, nu a primit niciun gol. Cele două rezultate ale clubului arab sunt considerate un eşec mai mult decât penibil din partea tehnicianului român. în consecinţă arabii mai mult sau mai puţin ironici i-au atras atenţia lui Reghecampf că deocamdată nu i se va acorda milionul promis, în caz de victorie, menţionându-se în mod special că la următoarea înfrângere românul s-ar putea să-şi facă bagajele şi să se urce în primul avion care îl va duce în ce direcţie doreşte el, nemaifiind acceptat pe teritoriul Arabiei Saudite.
Pentru mulţi comentatori sportivi din lumea fotbalului internaţional, Reghecampf pare destul de schimbat. Recunoscut ca un antrenor exigent din perioada în care se ocupa de destinele echipei Steaua, odată ajuns la clubul arab Reghecampf a început să ia o serie de decizii ce au părut unora destul de ciudate. Astfel în plin sezon fotbalistic lea dat jucătorilor 11 zile libere. Comparat cu Piţurcă şi el aflat tot la un club de fotbal arab, s-a constatat că Reghecampf a început mai mult să se odihnească în timp ce conaţionalul său munceşte din greu. Criticile la adresa lui Reghecampf un început să plouă cu nemiluita peste tehnicianul român plecat de la clubul Steaua, cu atât mai mult cu cât urmează o întâlnire decisivă între cele două cluburi arabe Al-Hilal şi Al-Ittihad, la ultimul fiind antrenor Victor Piţurcă. Singurul moment de pauză competiţională acceptat în Arabia Saudită, are loc pe toată durata lunii noiembrie când se desfăşoară Cupa Golfului Persic, unde participă toate echipele naţionale ale statelor din zona Golfului. Oricum, dacă Reghecampf nu va câştiga meciul cu clubul advers, culmea condus tot de un român, s-ar putea ca acesta, până la urmă să-şi facă bagajele şi să plece definitiv din Arabia Saudită, luându-şi inevitabil adio de la milioanele pe care arabii aveau de gând să le pompeze în buzunarele sale.
Pentru arabi, fotbalul este o problemă foarte serioasă. Pentru ei, fotbalul este o chestiune de demnitate şi, într-o oareacare măsură, de prestigiu… tribal.
Reghecampf ar trebui să înţeleagă, că din clipa în care a acceptat să semneze cu un club de fotbal arab, a pătruns într-o altă lume unde valorile sportive sunt percepute cu totul altfel decât în lumea sportului românesc. Şi pentru arabi fotbalul este o afacere, dar o afacere bazată pe corectitudinea jocului în teren, nu ca pe o afacere bazată pe blaturi şi aranjamente de culise. Repetăm, este a afacere bazată pe corectitudine, unde se pune un foarte mare accent pe onoare şi prestigiul conferit de glorie.
Reghecampf, la un pas de a fi alungat din „haremul” fotbalului arab
Date: