În mediul digital, riscurile sunt tot mai mari, iar rețelele sociale pot deveni un loc propice pentru fraude și înșelăciuni. Fiecare interacțiune pe aceste platforme poate ascunde pericole care, odată concretizate, te pot costa bani și îți pot afecta siguranța financiară. De la atacuri cibernetice la abordări din partea escrocilor, protecția datelor tale personale este esențială.
Cum să te protejezi?
1. Fii atent la persoanele necunoscute care te contactează și la ofertele tentante care par prea bune pentru a fi adevărate.
2. Folosește parole puternice și activează autentificarea în doi pași pe toate conturile tale.
3. Nu deschide linkuri sau atașamente de la surse necunoscute.
4. Informează-te despre riscurile cibernetice și cum să îți protejezi informațiile financiare online.
În ziua de astăzi, nu poți vorbi despre educație financiară fără a include și aspectele legate de mediul digital. Piața financiară este tot mai conectată la tehnologia digitală, iar accesul la instrumente financiare (carduri, asigurări, investiții bursiere, fonduri de pensii) depinde de relația consumatorului cu banii săi, chiar și atunci când aceștia sunt în formă digitală.
Și nu uita, în social media nu totul este ceea ce pare a fi. Află mai multe despre cum să te protejezi de fraudele online în ghidul FINsafe al ASF.