Deși este una dintre cele mai întinse comune dâmbovițene și are în componență nu mai puțin de nouă sate, Sălcioara nu se numără printre localitățile bogate. A ici trăiesc puțin peste 3000 de suflete dar asta nu înseamnă că au lipsit ori lipsesc proiectele mari de dezvoltare. Dimpotrivă, primarul Valentin Pârvu, ambițios și priceput, și-a propus pentru perioada următoare două obiective extrem de ambițioase, anume realizarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale și canalizarea. Este conștient că nu va fi ușor, cu o populație destul de redusă numeric și atâtea sate dar nici nu concepe să lase timpul să treacă și localitatea să nu se dezvolte odată cu celelalte din jur. Referitor la canalizare, este, de departe, cel mai mare proiect edilitar din istoria comunei Sălcioara, cu o valoare estimată la 40 de milioane de lei- 400 miliarde lei vechi. Vestea cea mare este că proiectul a fost depus și aprobat la finanțare pe Programul „Anghel Saligny” și că, procedural, urmează licitația pentru proiectare și execuție. Primele lucrări se vor executa în satele Sălcioara, Bănești, Ghinești și Podu Rizii și apoi se va înainta spre celelalte:
Valoarea proiectului sistemului de canalizare al comunei Sălcioara are o valoare foarte mare. În total peste 400 de miliarde lei vechi. Am încercat să concentrăm cheltuielile, acuma facem stația de epurare, la Bănești, pe malul Dâmboviței și, într-o primă fază, o să introducem canalizarea în satele care sunt în jurul Băneștiului: Ghinești, Sălcioara, Podu Rizii.
Cât despre rețeaua de apă, aceasta trebuie preluată ce Compania de Apă și pornite pompele. Întârzierea preluării este motivată pril lipsa abonaților. La momentul acesta s-au racordat numai 80 de gospodării din peste o mie care pot beneficia de această facilitate. Rețeaua de apă potabilă acoperă toate satele, cu puțuri de mare adâncime.
De ce nu se racordează gospodarii din comună? Pentru că fiecare are o instalație în curte și apa este de calitate. Primăria a făcut analize periodice dar asta nu înseamnă că apa scoasă de la mare adâncime nu este de și mai bună calitate.
Costurile de racordare la rețea nu sunt foarte mari, undeva între1200-1400 lei pe gospodărie. Nu există serviciu în cadrul primăriei care să gestioneze un sistem de alimentare care se întinde pe 60 de kilometri. Ideal ar fi să se ajungă în toate satele la un număr ninim de branșamente, să poată beneficia de apă de calitate.
Primarul nu a ascuns că există și firme private care ar dori să preia sistemul de alimentare cu apă din comună dar că prima opțiune rămâne Compania de Apă, care este operator regional pentru gestionarea serviciilor de apă-canal la nivelul județului. Totuși, în ultimă instanță va prima interesul locuitorilor, care trebuie să beneficieze de apă potabilă de calitate cât mai curând.
Pentru canalizare proiectul este depus și aprobat la finanțare pentru prima etapă, prin Programul „Anghel Saligny”.