Şcoala Gimnazială „Ion Ciorănescu” este în plin proces de reabilitare şi modernizare

Date:

Activitate intensă în comuna Moroeni. Administraţia locală a lucrat la foc continuu pe mai multe planuri în ultimul an, investind în infrastructură, dar şi în educaţie şi sănătate. Modernizarea drumurilor comunale, un proiect realizat în procent de 95%, se lucrează la reţeaua de alimentare cu apă în satul Glod-zona DJ 714 – un proiect finanţat din buget local, a fost modernizat iluminatul public, s-a montat sistem de supraveghere video în comună, s-a asfaltat strada Glava şi alte 20 de străzi, dispensar nou şi multe alte investiţii. Şi în domeniul educaţiei, proiectele sunt de mare anvergură.
Investiţii majore în sistemul educaţional de la nivelul comunei Moroeni
Administraţia locală de la Moroeni, condusă de primarul Laurenţiu Moraru şi viceprimarul Florian Leotescu, investeşte în viitorul comunei care îl reprezintă copiii. Astfel, primarul Laurenţiu Moraru se ocupă să ofere cele mai bune condiţii pentru elevi în şcolile şi grădiniţele din localitate. Prin PNDL II, primăria Moroeni a obţinut fonduri pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea Şcolii Gimnaziale „Ion Ciorănescu”. Este vorba despre o investiţie în valoare de 10.828.757 lei care se află în plin proces de execuţie. Se lucrează de zor la acest obiectiv, durata de realizare fiind de 36 de luni. Pe lângă corpul existent care este reabilitat şi modernizat sunt construite alte trei corpuri

noi. S-au prins în proiect toate dotările necesare pentru aceste reabilitări şi modernizări. După finalizarea reabilitării, modernizării, extinderii şi dotării, Şcoala Gimnazială „Ion Ciorănescu” din Moroeni va avea 14 săli de clasă, laboratoare de specialitate, un cabinet medical, un cabinet stomatologic, iar pentru grupele pregătitoare compartimente separate (săli de clasă, toalete şi sală pentru servirea mesei).
„Principala preocupare a noastră, a

administraţiei locale, sunt copiii, deoarece aceştia sunt cea mai mare investiţie în viitor a unei localităţi. Se lucrează în cadrul proiectului – Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Şcoala Gimnazială „Ion Ciorănescu”.
Obiectivele investiţiei sunt îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie, a dotării şcolii, astfel încât să se asigurare un proces educaţional modern. Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Construcţia cuprinde 4 corpuri cu regim de înălţime P+1 etaj (3 corpuri noi, 1 corp existent reabilitat). În cadrul şcolii vor funcţiona 14 săli de clasă, laboratoare de specialitate, un cabinet medical, un cabinet stomatologic, iar pentru grupele pregătitoare compartimente separate (săli de clasă, toalete şi sală pentru servirea mesei). La acest moment s-a realizat infrastructura în proporţie de 100% şi suprastructura în proporţie de 50%, urmând ca până la sfârşitul lunii septembrie să fie finalizată zidăria şi acoperişul. Viitorul copiilor contează.”, ne-a spus primarul comunei Moroeni, Laurenţiu Moraru.
Grădiniţa Moroeni, modernizată cu finanţare prin AFIR
Investiţiile în acest domeniu continuă şi prin apel la fondurile europene. Prin AFIR, administraţia condusă de edilul Laurenţiu Moraru, a reuşit să obţină bani pentru reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei Moroeni. Este vorba despre un proiect în valoare totală de 4.032.398,06 lei din care suma eligibilă este de 2.101.700 lei. La acest moment, Primăria Moroeni a publicat documentaţia în SICAP pentru atribuire contract execuţie lucrări. Se urmează procedurile legale.
Sală de sport modernă în comuna Moroeni
Edilul Laurenţiu Moraru spune că era nevoie şi de un astfel de obiectiv. Comuna este mare şi trebuie să le ofere tinerilor tot ce îşi doresc. Iar sportul este un mijloc excelent de relaxare, sportul înseamnă sănătate. Moroeniul va avea o sală de sport ultramodernă. Investiţia este realizată cu bani de la bugetul local, cu o valoare de 4.244.243,27 lei. Noua sală de sport va fi dotată la standarde europene.
Edilul Laurenţiu Moraru mărturiseşte că investiţiile sunt obiectivul administraţiei, pentru că numai astfel comuna se poate dezvolta în ritmul pe care primarul şi echipa sa, şi l-a asumat. Investiţii sunt cele care definesc calitatea vieţii comunităţii, dar este conştient că nici unul dintre acestea nu se puteau realiza fără ajutorul, răbdarea şi înţelegerea concetăţenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cum sa gasesti cea mai buna solutie de transport cand vii in tara

Daca ai planificata o calatorie in tara, serviciile de...

Explozie în comuna dâmbovițeană Vișina 

Pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unei...