Câteva dintre obiectivele de investiţii din judeţ, care se află în plin proces de implementare sau care au fost finalizate recent.Primul obiectiv analizat este o investiţie finanţată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, importantă pentru dezvoltarea economică a judeţului, respectiv două hale industriale noi care se construiesc, în prezent, în cadrul Parcului Industrial Moreni, entitate al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Cu o suprafaţă de 500 mp fiecare, halele vor fi construite pe structură metalică şi vor avea asigurate toate utilităţile (energie electrică, gaze, apă, canalizare) în momentul în care vor fi închiriate de către posibilii investitori. De asemenea, vor avea dotări care vor conferi rezistenţă la incendiu (gradul III) şi uşi cu acţionare electrică şi vor răspunde, astfel, atât nevoii întreprinzătorilor de a desfăşura activităţi de producţie, cât şi creării unor condiţii de lucru corespunzătoare.Început în cursul acestui an, proiectul vizează nu doar creşterea atractivităţii acestei zone pentru investitori, ci şi dezvoltarea sustenabilă a mediului de afaceri dâmboviţean.
Acelaşi tip de hale, cu aceleaşi caracteristici şi dimensiuni, se vor construi şi în cadrul Parcului Industrial Priboiu, o altă entitate al cărei
acţionar unic este, de asemenea, Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractul de începere a lucrărilor de construcţie urmează a fi semnat în scurt timp.
În zona fostei unităţi militare de la Priboiu, în anul 2018, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a intrat în posesia şi administrarea unui teren cu suprafaţa de 52.055 mp, pentru a fi valorifi-cat.Până la acest moment, s-au terminat lucrările de defrişare, urmând ca, după finalizarea procedurii de demolare a unor bunuri imobile deja existente, terenul să fie dat în administrarea Parcului Industrial Priboiu, pentru a creşte potenţialul acestuia în rândul investitorilor interesaţi de a-şi derula activitatea în judeţul Dâmboviţa. Alte trei obiective de investiţii din localităţile Iedera şi Valea Lungă vizează refacerea infrastructurii rutiere afectată de calamităţi.Astfel, la Iedera s-a mers la un obiectiv derulat de autorităţile locale cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dâm-boviţa, respectiv apărarea malului în zona aval pod peste Valea Rudei. Investiţia se află în perioada de garanţie, fiind deja finalizată. Principalele lucrări realizate au vizat atât refacerea drumului local, cât şi punerea în siguranţă a reţelei de alimentare cu apă.
La Valea Lungă, alte două obiective
„Refacere DJ 710A şi parapet de protecţie pe raza comunei Valea Lungă, afectat de eroziunea malului şi alunecările de teren spre pârâul Strâmbu, în punctul Şcoala Haralam-bie”. Investiţia, în valoare totală de 525.000 lei, este, de asemenea, finalizată, fiind tot în perioada de garanţie, şi a presupus atât lucrări de apărare şi refacere de mal, cât şi lucrări pentru refacerea drumului judeţean pe un sector de aproximativ 30 – 40 m.”Refacere DJ 710A, la limita satelor Diaconeşti şi Ulmetu”.
Investiţia, în valoare de 895.349,63 lei, este
finalizată în procent de peste 90% şi va fi pusă în funcţiune până la sfârşitul acestei luni, obiectivul fiind necesar pentru a repara efectul calamităţilor din categoria alunecărilor de teren.
„Instalaţia de alimentare cu apă pota-bilizabilă a staţiei de tratare a apei Pucioasa”, este una dintre cele mai importante investiţii pentru locuitorii din zonă. Derulată de unitatea administra-tiv-teritorială Pucioasa, în asociere cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, proiectul, în valoare totală de 1.206.872,29 lei, a început în noiembrie 2019 şi urmează a se finaliza şi recepţiona în perioada
imediat următoare.
Obiectivul „Refacere DJ 716, punct Saramură, prin lucrări de punere în siguranţă, asigurarea scurgerii apelor şi amenajarea părţii carosabile”, în valoare de 1.166.575,49 lei, investiţia este finalizată în procent de 95% şi urmează a fi inaugurată în cel mult două săptămâni.Deşi răspândirea infecţiei cu virusul SaRS-CoV-2 în întreaga lume a generat întreruperi în evoluţia firească a lucrurilor, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa se preocupă şi face tot posibilul pentru ca investiţiile derulate la nivelul instituţiei să continue să se deruleze în bune condiţii, atât cât este posibil, astfel încât să nu fie compromise proiectele de dezvoltare socio-economică a judeţului Dâmboviţa.