Şedinţă de analiză a studiilor de specialitate necesare construirii unei pârtii de schi în zona montană dâmboviţeană

Date:

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Alexandru Oprea, împreună cu directorul Direcţiei Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu, şi arhi-tectul-şef al judeţului, Teodor Bâte, s-a întâlnit cu firma angajată pentru asigurarea serviciilor de proiectare, fazele studiu de fundamentare a temei de proiectare, a caietului de sarcini şi a notei conceptuale aferente proiectului „Construirea de pârtii de schi în zona Padina – Peştera, comuna Moroeni”.
Specialiştii contractaţi au menţionat faptul că au fost contactaţi de către experţii Doppelmayr, ulterior vizitei efectuate de delegaţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa la Viena, pentru a se pune de acord cu privire la mai multe completări ale documentaţiei tehnico-economice. fn acest sens, a fost analizată varianta finală a documentaţiei, cu prezentarea principalelor categorii de formalităţi, acţiuni şi lucrări necesare implementării şi realizării obiectivului menţionat.
Dată fiind amploarea obiectivului, care presupune, pe lângă pârtiile propriu-zise, o serie complexă de alte dotări şi amenajări (drum tehnologic, bazine cu apă, spaţii administrative, parcări, accesul la pârtie, spaţii comerciale, spaţii pentru servicii de supraveghere şi intervenţii), se impune ca factorii implicaţi în derularea obiectivului să fie specializaţi în domeniile vizate, iar documentaţia finală să fie realizată în mod unitar.
fn cadrul şedinţei de analiză a fost descrisă succint această investiţie, din punct de vedere tehnic şi funcţional, cu detalierea unor aspecte privind: nivelul de echipare tehnico-edilitară a zonei, relaţiile cu zonele învecinate, informaţii privind regimul juridic al terenului, efectele pozitive previzionate prin realizarea investiţiei, estimarea suportabilităţii costurilor obiectivului.
Conform datelor prezentate, prima etapă de realizare a pârtiilor înseamnă un traseu de aproximativ 2,75 km în zona Cocora, urmând ca, în a doua etapă, să fie adăugaţi alţi 5,2 km. Din punctul de vedere al potenţialului existent în zona montană, specialiştii firmei au apreciat că există condiţii favorabile pentru amenajarea, în mod complementar, a încă aproximativ 8 km de trasee pentru domeniul schiabil, acestea întrunind toate condiţiile tehnice, geografice şi de mediu impuse.
S-au stabilit anumite repere ale fazelor de implementare, urmând ca documentaţia analizată să facă obiectul recepţiei, după completarea acesteia, iar detalierea unor aspecte ce ţin de realizarea investiţiei să fie prezentate public de către conducerea Consiliului Judeţean Dâm-boviţa, în cadrul unei conferinţe de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii sunt cu ochii pe comercianții de petarde

Polițiștii dâmbovițeni intensifică controalele în piețele locale pentru combaterea...

Exercițiu complex al ISU Dâmbovița pentru gestionarea situațiilor de urgență la Ulmi

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Basarab I al județului...

ANPC a controlat furnizorii de energie electrică

 Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a derulat o...
error: Conținutul este protejat!!