SFATURI PENTRU FOTBALIŞTI ÎN TIMPUL PANDEMIEI

Date:

Chiar în ziua aniversării sale, Horaţiu Baciu a aceptat să ofere câteva sfaturi pentru cei mai tineri practicanţi ai fotbalului în această perioadă specială şi să ne dezvăluie din secretele fotbaliştilor pentru un fizic de competiţie.
După experienţa avută în staff-ul României U21,

reprezentativă semifinalistă la Euro din 2019 şi calificată la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, Horaţiu Baciu a făcut pasul spre naţionala de seniori, cooptat în noul staff de selecţionerul Mirel Rădoi.
Horaţiu îşi serbează azi ziua de naştere, astfel că după urări, l-am rugat să revenim totuşi la fotbal ?? „Sigur că da!

Nu este o aniversare obişnuită pentru mine, dar încerc măcar să recuperez din timpul petrecut departe de cei dragi. Le transmit tuturor suporterilor echipei naţionale multă sănătate, să stea acasă şi să aibă grijă de cei dragi!”
Preparatorul fizic al echipei naţionale, în contextul pandemiei COVID-19, despre…

  • pregătirea celor mai mici fotbalişti
    „Sunt sigur că juniorii mari şi seniorii urmează programele oferite de cluburi, aşa că pentru cei mai mici practicanţi ai fotbalului e important să îşi păstreze tonusul fizic, dar şi mental, urmând câteva sfaturi simple. Esenţial e să evite spaţiile aglomerate şi să exerseze acasă! De aceea, le propun lucruri care necesită minimum de spaţiu. Atenţie, numărul de repetări nu trebuie să fie mare, scopul principal este tehnica de execuţie! Aşadar, genuflexiuni, extensii, abdomene, flotări. Apoi, exerciţii de mobilitate şi stretching. E suficient dacă sunt executate zilnic şi corect!”
  • pregătirea jucătorilor seniori
    „Ca linii principale, dincolo de specificul fiecărui program oferit de club, recomand un program structurat de menţinere. În lipsa ritmului de antrenament şi al celui de competiţie, menţinerea tonusului muscular este esenţială, pentru a facil-itaread aptarea la efortul specific în perioada cândva fi nevoie de acest lucru.”
  • jucătorii accidentaţi sau în recuperare după accidentări
    „Este, cumva, un avantaj pentru ei. Situaţia lor specială, în acest context special, la rându-i,

poate avea de câştigat. În primul rând, fireşte, e un plus de timp pentru recuperare. În al doilea rând, majoritatea programelor de recuperare după accidentare se pot efectua acasă. Timpul şi răbdarea se pot dovedi aliaţiilor acum!”

  • perioada optimă de reluare a pregătirilor înainte de restartul competiţiilor
    „E nevoie de minimum trei săptămâni, în opinia mea, pentru pregătire înaintea reintrării în competiţie. În mod ideal sunt necesare patru sau chiar cinci săptămâni, dar dat fiind contextul competiţional pre-vizionat, îmi e greu să cred că vom putea avea o perioadă de readaptare la efort ideală”
  • jucătorii din circuitul echipei naţionale a României
    „Ţin permanent legătura cu preparatorii fizici de la cluburile unde activează tricolorii, am vorbit şi personal cu o parte din jucători. Moralul e unul bun, în linii mari. Important e că au toate informaţiile necesare legate de pregătirea fizică, de nutriţie, igienă şi odihnă. În paralel, lucrez cu colegii din staff-ul echipei naţionale şi încercăm să planificăm cât mai bine strategia noastră, pentru orice scenariu posibil, prin intermediul video-conferinţelor şi la telefon”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

După „gerul Bobotezei”, la Târgoviște au înflorit ghioceii!

Pentru al doilea an consecutiv, la Târgoviște primii ghiocei...

ITM Dâmbovița: Negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați

Pe parcursul trimestrului IV al anului 2024, Inspectoratul Teritorial...

Anvelopele de iarnă, siguranța pe drum în sezonul eece

În contextul condițiilor meteorologice din sezonul rece, Registrul Auto...