Intr-un scurt bilanţ al activităţii după primul semestru al anului, dr. ing. Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, a precizat că au fost realizaţi şi chiar depăşiţi toţi indicatorii tehnici şi economici programaţi. Dintr-un total de 150.000 mc de masă lemnoasă au fost exploataţi 65.000 mc, au fost colectate 30 de tone de plante medicinale, au fost îndeplinite integral obligaţiile faţă de personalul silvic.
Conferinţa de presă a fost în mod inspirat completată de o deplasare în teren, pe raza Ocolului Silvic Stur-zeni, unde ne-am putut convinge cu câtă muncă, pricepere şi răbdare se îngrijesc silvicultorii de pădurile care vor bucura generaţiile de mâine.
Sunt în curs de desfăşurare lucrări de curăţire în mai multe cantoane, ştiut fiind că Direcţia Silvică Dâmboviţa execută, anual, lucrări de ajutorare a regenerării naturale pe suprafeţe însumând 1000 de hectare.
Cum a explicat directorul Costel Preda, sunt cele mai valoroase arborete, îngrijite de silvicultori cu aceeaşi determinare, chiar dacă ştiu că vor ajunge la maturitate abia peste 100 de ani.
Silvicultorii dâmboviţeni se îngrijesc de pădurile generaţiilor de mâine
Date: