Starea de alertă a fost prelungită pentru încă de 30 de zile, măsura intră în vigoare din 13 aprilie. Guvernul a stabilit că circulaţia persoanelor în afara locuinţei va fi permisă în perioada 1 mai – 2 mai 2021, de Paşte, în intervalul orar 20.00 -5.00, pentru ca enoriaşii să poată participa la slujbe religioase. Aceeaşi măsură a fos adoptată pentru perioada 8 – 9 mai 2021, când are loc sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramadan.
De asemenea, în zilele de 23 aprilie, de Sărbătoarea Floriilor şi 30 aprilie – Vinerea Mare, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00 – 20.00, se arată în documentul official al Guvernului.
Circulaţia rămâne restricţionată în weekend. Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.
Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.
Totodată, rămâne în vigoare şi reducerea intervalului orar, în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00 pe întreaga durată a săptămânii.
Care sunt restricţiile în noaptea de Înviere
- Conform deciziei autorităţilor, limitarea intervalului de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.
- Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18.00 pe întreaga durată a săptămânii.
- Suspendarea activităţii operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.
- Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei va fi permisă, în perioada 1 mai-2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (noaptea de Înviere), precum şi în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan), pentru participarea la slujbele religioase.
- În zilele de 23 aprilie 2021 şi 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00-20.00. Între orele 20.00-5.00, operatorii economici pot desfăşura doar activitate de livrare la domiciliu.
- Structurile turistice din staţiunile de pe litoralul Mării Negre îşi vor putea desfăşura activitatea cu cel mult 70% din capacitatea maximă de cazare, cu respectarea normelor de protecţie sanitară pentru prevenirea răspândirii COVID-
- 19.
- A fost prelungită starea de alertă
- Se remarcă faptul că pe lista unităţilor de cazare care pot fi deschise la o capacitate maximă de 70% au fost incluse şi staţiunile de pe litoralul Mării Negre, alături de staţiunile de iarnă.
- ADVERTISEMENT
- Iată lista completă a acestor
- staţiuni:
- Azuga, Buşteni şi Sinaia din judeţul Prahova;
- Băile Tuşnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din judeţul Harghita;
- Borşa şi Cavnic din judeţul Maramureş;
- Poiana Braşov, Predeal şi Bran din judeţul Braşov;
- Sovata din judeţul Mureş;
- Vatra Dornei din judeţul Suceava;
- Voineasa din judeţul Vâlcea;
- Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din judeţul Caraş-Severin;
- Arieşeni din judeţul Alba;
- Durău din judeţul Neamţ;
- Novaci-Rânca din judeţul Gorj;
- Păltiniş din judeţul Sibiu;
- Stâna de Vale din judeţul Bihor;
- Straja din judeţul Hunedoara;
- Staţiunile din judeţul Constanţa: Constanţa, Cap Aurora, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Jupiter, 2 Mai, Vama Veche, Zona Mamaia Nord, Mamaia Sat, Mangalia, Neptun-Olimp, Saturn, Techirghiol, Năvodari şi Venus.