Asociaţia Chindia Jurasic Park în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Coresi” din Târgovişte şi Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, cu finanţare din partea Primăriei Municipiului Târgovişte, a organizat şi susţinut o „Tabără de educaţie ecoturis-tică”, în zona colinară de la poalele Leaotei. Timp de 3 zile, cei 36 de elevi, au avut ocazia să înveţe, dar să şi pună în practică o serie de lucruri noi.
În prima zi, elevii au asistat la primele lecţii, de prezentare a echipamentului montan, necesar atât în sezonul de vară, dar, mai ales, extrem de util în sezonul de iarnă. De asemenea, în acelaşi ambient relaxant, le-au fost prezentate marcajele turistice, fie cele oficiale, fie cele neconvenţionale. În ziua a doua a început activitatea propriu-zisă, cu lucru la patru ateliere, care de care mai interesant: lucru la „roata olarului”, călărie, plantare de puieţi (puşi la dispoziţie de Direcţia Silvică Dâmboviţa – Ocolul Silvic Târgovişte) şi alpinism – coborâre în rapel. După amiaza a fost dedicată unor acţiuni mai uşoare, desfăşurate tot pe ateliere: învăţarea unor cântece de munte, pictură pe lemn sau lut, hrană sănătoasă şi jocuri de grup.
Pentru o parte dintre participanţi, cercetaşi la Centrul Local „Naparis” – Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”, această zi a fost ultima provocare ca „lupişori”, urmînd a se întoarce din această aventură ca „temerari”. Pentru alţii, a fost primul pas alături de cercetaşi. Cu toţii au participat la ceremonia specifică de depunere a promisiunii şi de primire a eşarfelor. La finalul taberei, toţi participanţii au primit diplome de participare şi insigne cu sigla proiectului, dar cel mai mare câştig a fost faptul că au reuşit să-şi depăşească limitele şi să participe la toate atelierele acestei tabere, aflând informaţii şi cunoştinţe noi, dar şi exersând tehnici inedite.
TABĂRĂ DE EDUCAŢIE ECOTURISTICĂ
Date: