TĂNASE NU A FOST ÎN STARE SĂ PROMOVEZE CU UNA DINTRE CELE MAI BUNE ECHIPE PE CARE LE PUTEA ANTRENA

Date:

Reprezentativa feminină de tineret a României a ocupat locul patru în clasamentul final al FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, şi a ratat, din nefericire calificarea în primul eşalon continental, după ce a cedat în finala mică în faţa selecţionatei similare a Lituaniei, cu scoru[ de 48-53 (8-14, 14-13, 12-13, 14-13). în marea finală gazduită de Arena Antonio Alexe din Oradea, selecţionata Cehiei s-a impus clar în confruntarea cu Belarus, scor 68-47, şi a intrat în posesia mult râvnitului trofeu, ambele finaliste obţinând şi accesul pe prima scenă continentală. La festivitatea de premiere au fost acordate şi premiile speciale, baschetbalista cehă Veronika Vorackova fiind nominalizată ca MVP, scrie frbaschet.ro.
Arena Antonio Alexe din Oradea a găzduit, duminică seara, confruntările finale pentru stabilirea echipelor de pe podiumul FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, primele trei echipe obţinând şi mult dorita calificare în primul eşalon european. După un parcurs foarte bun în Grupa C, unde a ocupat locul secund, cu patru victorii şi o înfrângere, dar şi după un eşec în semifinale, naţionala de tineret a României a întâlnit în finala mică incomoda reprezentativă a Lituaniei, miza fiind medaliile de bronz, dar şi vizele pentru Divizia A. Ceva mai atente în apărare şi mai pragmatice în ofensivă, balticele au avut un debut favorabil şi s-au distanţat pe tabelă în finalul primului sfert până la 14-8. O diferenţă minoră, care părea că poate fi recuperată de echipa noastră pregătită de antrenorii Cătălin Tănase, Alexandru Radu şi Larisa Toma, mai ales după ce tricolorele au reuşit să preia iniţiativa în cel de-al doilea sfert, fiind chiar la un pas de egalare. Din păcate, Acvilele n-au fructificat nici una dintre şansele avute iar Lituania a speculat prompt ratările echipei noastre, astfel că la pauză scorul le-a fost favorabil, cu 2722. Lipsite oarecum de încredere şi cu procentaje modeste la aruncările din acţiune (35,14% la două puncte, 14,3% la trei puncte şi 65% la libere), tricolorele noastre nu reuşesc să ridice probleme serioase defensivei baltice, astfel că diferenţa de pe tabelă s-a menţinut şi după cel de-al treilea sfert, care s-a încheiat cu 4034. Scenariul s-a repetat şi în secvenţa decisivă, România fiind din nou la un pas să întoarcă rezultatul, dar tricolorele au irosit şansa de a egala şi a prelua conducere iar balticele au scăpat învingătoare pe final, gestionând foarte bine diferenţa minimă de pe tabelă. în cele din urmă, fluierul final al arbitrilor a consemnat succesul Lituaniei, cu scorul de 53-48, spre marea dezamăgire a asistenţei, care a sperat până în ultima clipă că baschetul românesc va reuşi să obţină o nouă performanţă europeană la Oradea, pentru al treilea an consecutiv. Din păcate, rezulatele din 2016 şi 2017 nu s-au mai repetat iar România a ocupat în cele din urmă locul al patrulea în clasamentul final, în vreme ce Lituania a prins ultima poziţie a podiumului de premiere şi a obţinut promovarea pe prima scenă a Europei.
A urmat marea finală a întrecerii continentale, naţionalele Cehiei şi Belarus luptându-se cu trofeul pe masă. După o partidă dominată clar de Cehia, naţionala antrenată de americanul Scalabroni a reuşit să se impună în faţa Belarus, cu scorul de 6847, şi a intrat în posesia medaliilor de aur, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.
Imediat după finală a avut loc ceremonia de închidere, în cadrul căreia au fost acordate mai multe premii speciale, după cum urmează:
– MVP – Premiul acordat baschetbalistei cehe Veronika Vorackova
– All Star Five Awards – Premii acordate sportivelor: Veronika Vorackova (Cehia); Savannah Wilkinson (Marea Britanie); Gabija Meskonyte (Lituania); Ary-na Masko (Belarus); Ilayda Guner (Turcia)
– Fair Play Awards – Premiul acordat dr. Vasilki Tsakiri (Grecia)
– LOC Awards – Premiul acordat organizatorilor pentru o organizare foarte bună a competiţiei europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mașină de familie sau mașină sport?

Fiecare șofer are visuri diferite atunci când vine vorba...

După „gerul Bobotezei”, la Târgoviște au înflorit ghioceii!

Pentru al doilea an consecutiv, la Târgoviște primii ghiocei...

ITM Dâmbovița: Negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați

Pe parcursul trimestrului IV al anului 2024, Inspectoratul Teritorial...

Anvelopele de iarnă, siguranța pe drum în sezonul eece

În contextul condițiilor meteorologice din sezonul rece, Registrul Auto...