TÂRGOVIŞTE – MULTICULTURALISMUL, PROMOVAT DE LICEUL BĂLAŞA DOAMNA

Date:

balasa doamnaÎn perioada 2011-2013, Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” Târgovişte a fost implicat în Parteneriatul Multilateral Comenius, intitulat „Legendele oraşului meu”, finanţat de către Comisia Europeană cu suma de 24.000 euro, prin Programul de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii. Instituţiile partenere au provenit din opt ţări: Croaţia, Turcia, Bulgaria, Polonia, Slovacia, Cehia, Spania şi Letonia.
Scopul acestui proiect a fost de a conştientiza elevii asupra istoriei oraşului natal, prin intermediul educaţiei interculturale. Ei au fost, astfel, încurajaţi să înveţe mai mult nu doar despre propria istorie, ci şi despre cea a altor ţări europene, prin găsirea de asemănări şi diferenţe între acestea. Cercetând în primul an de proiect legende din ţările respective şi din oraşele ale căror şcoli sunt implicate în proiect, şi-au îmbogăţit cunoştinţele, au înţeles necesitatea toleranţei culturale şi au descoperit valori. Creând propriile legende în al doilea an de proiect, şi-au evidenţiat creativitatea, talentul, capacitatea de lucru în echipă, asumându-şi responsabilităţi.
Elevii şi-au exersat cunoştinţele de limbă engleză, şi-au pus în valoare abilităţile, calităţile, au învăţat mai multe lucruri despre munca în echipă, au descoperit aspecte ale trecutului acestei ţări, dar au asimilat cunoştinţe şi despre istoria şi cultura ţărilor implicate în proiect, au legat prietenii cu colegii din alte ţări, pe care i-au găzduit sau la care au fost găzduiţi. Cadrele didactice au cunoscut, prin deplasările transnaţionale, sisteme diferite de învăţământ, şi-au dezvoltat abilităţile de limbă engleză, s-au implicat nemijlocit în realizarea produselor finale, alături de elevi. Liceul şi-a adăugat un plus de valoare statutului de Şcoală europeană. Comunitatea a fost permanent informată cu privire la activităţile din proiect, în oraşul nostru punân-du-se astfel în evidenţă aspecte importante ale istoriei, ale culturii, ale modului în care trecutul are un impact pozitiv asupra societăţii actuale. Părinţii elevilor implicaţi în proiect au fost parte integrantă a tuturor activităţilor, alături de copiii lor, în special în săptămâna în care s-a organizat în şcoala noastră întâlnirea de proiect, ei luând parte efectiv la activităţile desfăşurate. Cu toţii, copii şi adulţi, au învăţat necesitatea eliminării prejudecăţilor de orice fel, a promovării individualităţii naţionale şi a multiculturalismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

ECHIPA ETAPEI NU E PENTRU VOLEIBALISTELE DE LA CSM TÂRGOVIȘTE

Volei Alba Blaj a câștigat duelul pentru primul loc...

Idei interesante pentru mânere și butoane pentru ușile de interior

Mânerele și butoanele pentru ușile de interior sunt detalii...

Târgoviște sărbătorește 1 Decembrie, Ziua Națională a României 

Târgoviște se pregătește să celebreze cu mândrie Ziua Națională...

„Perspective florale” la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița invită publicul să...
error: Conținutul este protejat!!