Târgoviştea… pastel

Date:

tablouriDe o surpriză plăcută au avut parte săptămâna trecută târgoviştenii care au trecut pragul Muzeului de Artă din municipiu – o expoziţie remarcabilă. În    premieră, pictorul Corneliu Drăgan Târgovişte a expus pe simezele muzeului cele mai reprezentative locuri şi monumente din Vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti surprinse în acuarelă. La eveniment a fost prezent şi primarul municipiului, Gabriel Boriga.
Expoziţia, intitulată sugestiv Târgoviştea din inima mea, este o premieră în municipiu şi cuprinde lucrări realizate în acuarelă de către cel mai bun acuarelist român al momentului, Corneliu Drăgan Târgovişte, elev al maestrului Horea Cucerzan. Trebuie menţionat că valorosul pictor este membru internaţional al Societăţii de Acuarelă din Birmingham, este singurul expozant român acceptat la Bienala de Acuarelă de la ShanghaiChina 2012 şi premiant al Salonului Internaţional de Acuarelă de la Aiguillon-Franţa, 2013. După un periplu îndelungat în ţară şi străinatate -unde a expus în nenumărate rânduri şi a câştigat premii importante, Corneliu Drăgan a poposit şi în Vechea Cetate de Scaun aducând cu sine o galerie impresionantă de lucrări ce redă fidel Târgoviştea de altădată.
Gabriel    Boriga, primarul municipiuIui Targovişte, present Ia vernisajuI expoziţiei, s-a arătat foarte încântat de iniţiativa pictorului şi de faptul că opera sa aduce renume municipiului. Edilul şi-a exprimat cu această ocazie dorinţa de a face din Târgovişte, capitala culturală a României.
„Pictorul Corneliu Drăgan-Târgovişte a dus numele Târgovişte pe cele mai inalte culmi ale aprecierii în artă. Acest nume este un renume pentru că, atunci când întrebi cine este cel mai bun acuarelist român al momentului, răspunsul este automat: Târgovişte.
Corneliu Drăgan-Târgovişte este un nume mare al simezelor contemporane, un artist care ţi se adresează direct, mergând la inima peisajului maritim, a străzilor cu parfum de istorie, a Balcicului, a Târgoviştei. Dar pentru pictorul talentat şi cu succes, oraşul voievozilor este mai mult decât un joc de cuvinte sau o impresiune artistică, este o poveste cu cavaleri, frumoşi ca o legendă despre destin”, a declarat critical de artă Marius Tiţa, prezent de asemenea la vernisaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

REMIZĂ ÎN ANONIMAT

Stadionul Steaua a găzduit, marți seară, ultimul meci al...

VĂTAVU, MULȚUMIT DE PUNCTUL SCOS ÎN GHENCEA

Steaua a remizat, pe stadionul Ghencea, scor 1-1, cu...

CHINDIA SMULGE UN PUNCT PE TERENUL STELEI

Steaua București - Chindia Târgoviște 1-1 (1-0) Stadion: Ghencea. Au marcat:...

Moreni: Se fac înscrieri pentru participarea la Cupa Moș Crăciun, la înot

Copiii din Municipiul Moreni, cu vârsta cuprinsă între 5...
error: Conținutul este protejat!!