Reţeaua de canalizare din comuna Corbii Mari este în plin proces de execuţie. Investiţia este finanţată prin AFIR şi are o valoare de 1 milion de euro.
Tot în plin proces de execuţie este şi Grădinţa din satul Corbii Mari,o unitate de învăţământ cu trei clase şi cu finanţare tot prin AFlR şi are o valoare de 800.000 de euro.
Nici infrastructura rutieră nu este dată uitării. Autorităţile locale din Corbii Mari au semnat vineri, 13 iulie 2018, ordinul de începere la proiectul ce vizează asfaltarea a 6km de străzi. Este vorba de un proiect cu finanţare tot pe AFIR şi are o valoare de 1,9 milioane de euro. A promis şi a reuşit să deblocheze proiectul de alimentare cu apă.
Edilul lonuţ Bănică anunţă că în maximum două luni vor începe şi lucrările la celebrul proiect de alimentare cu apă. Din anul 2008 şi până în anul 2014, comuna Corbii Mari a avut în execuţie sistemul de alimentare cu apă în comuna Corbii Mari. În anul 2016 a fost comandată de fostul primar care se afla atunci la conducerea primăriei, o expertiză tehnică şi financiară ca să poată să scoată la licitaţie restul de lucrări pentru sistemul de alimentare cu apă. Experiza tehnică şi financiară a primit-o actualul primar când a preluat mandatul. Reise din expertiză că au fost lucrări plătite şi neexecutate în valoare de 19 miliarde lei vechi. Edilul lonuţ Bănică a făcut demersurile legale încă de la sfârşitul anului 2016, plângere penală împotriva constructorului, fostului primar şi dirigintelui de şantier. În acest moment plângerea penală se află la DNA, atât pentru tragerea la răspundere pe parte penală, cât şi recuperarea prejudiciului. S-au plătit lucrări în procent de 40%, însă în realitate s-au executat lucrări în procent de 23%. Curtea de Conturi a văzut şi prejudiciul de 19 miliarde lei vechi. Până în acest moment, pe acest proiect este plătită suma de 35 de miliarde lei vechi, din care 19 miliarde lei vechi pagubă.
Această lucrare trebuie să fie gata la jumătatea anului 2019, potrivit contractului cu Ministerul Dezvoltării prin PNDL 1. Edilul lonuţ Bănică a anunţat că termenul s-a prelungit cu doi ani. Mai sunt de executat 57 km de reţea de apă la care se adaugă cei 23 km pătiţi şi neexecutaţi, cămine, vane, puţuri, staţii de pompare. S-au plătit 23 de km de conductă şi nu există, s-au plătit 5000 mp ciment de pistă de avioane, 1000 de tone de asfalt, 149 km de parapeţi şi nu există. Reţeaua totală de apă este de 70 km ce trebuie realizată.
Trei investiţii majore, cu finanţare pe AFIR, în comuna Corbii Mari
Date: