Miercuri,19 februarie, procurorii şi poliţiştii au descins la Primăria Târgovişte. Oamenii legii fac cercetări într-un caz de delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 191.896 de lei. Ancheta este coordonată de un procuror de la Pachetul de pe
lângă Judecătoria Târgovişte.
Poliţiştii au stabilit că, în perioada ianuarie 2016-aprilie 2017, trei persoane, angajate la Primăria Târgovişte, şi-ar fi însuşit pe nedrept 191.896 de lei din bugetul unităţii: „La data de 19 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au efectuat 4 percheziţii la o instituţie publică din Târgovişte şi pe raza judeţului, ocazie cu care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente financiar-contabile, întocmite în perioada 2014-2017 şi două unităţi de calculator.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada ianuarie 2016-aprilie 2017, trei persoane, angajate la o instituţie publică din Târgovişte, şi-ar fi însuşit pe nedrept 191.896 de lei din bugetul unităţii.
Pentru a justifica suma însuşită, cei trei ar fi întocmit şi folosit în fals documente financiar-contabile referitoare la achiziţia unor bunuri consumabile şi a unor produse de curăţenie, cu avansul spre decontare, pe care le-au înregistrat în contabilitatea instituţiei.
Totodată, o femeie ar fi falsificat 77 de facturi fiscale şi 77 de chitanţe afer
ente, aparent emise de societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, toate cu sediul social în Bucureşti, dar şi de către o societate comercială din Târgovişte, unde aceasta avea calitatea de administrator.
La data de 20 februarie a.c., cele trei persoane, două femei şi un bărbat, bănuite de comiterea infracţiunii de delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentate unităţii de parchet cu propuneri de măsuri preventive.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 191.896 de lei.
La descinderi au participat şi crim-
inalişti.
Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
De asemenea, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea şi îndrumarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activităţi infracţionale, existând suspiciunea că persoanele bănuite şi-ar fi însuşit prin aceeaşi modalitate diverse sume şi în perioada 20142015.”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.