TRIST DAR ADEVĂRAT INCERTITUDINILE DIN FOTBALUL NAŢIONAL CONTINUĂ

Date:

Mircea-SanduCampionatul Naţional
de fotbal, ediţia 2012-2013, s-a încheiat de ceva vreme.
La startul competiţiei s-a stabilit criteriul după care se va promova şi retrograda în toate catgoriile valorice naţionale.
Iar, la final, situaţia este puţin schimbată, nu se mai potriveşte cu cea de început.
Deocamdată, se pare că nu se pot respecta cele convenite iniţial, dar tot din cauza cluburilor participante la competiţie.
însă toate aceste probleme ivite au un numitor comun, banii. Ştim cu toţii că întreaga economie naţională este în mare suferinţă, iar fotbalul nu face excepţie.
în acest context, F.R.F. trebuie să găsească soluţii viabile pentru continuarea competiţiilor fotbalistice.
Ştim că în Liga I sunt probleme de licenţiere, cauza, lipsa de bani, mai bine zis datorii mari la stat neachitate.
în Liga a 2-a găsim aceleaşi probleme. Sunt multe cluburi cu restanţe mari la taxele locale, dar în privinţa cărora F.R.F., prin organismele sale de control, nu ia măsurile prevăzute de regulament. Sunt cluburi care, deşi au încheiat campionatul, mai au datorii către F.R.F., iar acestea doresc să continue competiţia viitoare fără să-şi plătească ce au „cosumat”.
Atunci, cum justifici că poţi evolua în Liga a 2-a sau a 3-a, când tu nu ţi-ai plătit datoriile vechi?!
Tot F.R.F. este vinovată că nu pune „piciorul în prag”, să-şi recupereze restanţele, să oblige cluburile să-şi plătească taxele la stat, impozitele, jucătorilor, conducătorilor, pentru sumele de bani încasate într-un an competiţional.
F.R.F. poartă vina că încă mai stă la discuţii cu anumite cluburi care ar dori să evolueze într-o categorie sau alta, dar cu datorii „cât casa”. Probabil că F.R.F. doreşte să aibă cât mai multe echipe în competiţie, aşa se explică această „bunăvoinţă”.
La ultima ADUNARE GENERALĂ A F.R.F., preşedintele MIRCEA SANDU a susţinut cu tărie restructurarea fotbalului şi punerea bazelor pe centrele de copii şi juniori la toate cluburile şi A.J.F.-uri.
Domnia sa nu pare să mai facă concesii echipelor care au retrogradat. A atenţionat oficiul juridic al F.R.F. să se respecte regulamentul în vigoare. Apropo, F.C.M. TÂRGOVIŞTE, în ultimele ediţii din Liga a 2-a, dar şi a 3-a, a avut bani în contul F.R.F., şi atunci când avea de plătit vreo taxă, vize etc., F.R.F. lua banii din contul clubului. Probabil a fost singurul club din fotbalul românesc care avea bani în contul F.R.F.
Ştiţi de unde erau aceşti bani? Poate o să vă surprindă, dar clubul F.C.M. TÂRGOVIŞTE a beneficiat de un management performant, în spiritul echipei, al clubului.
Se ştie că anumite meciuri din Liga a 2-a au fost televizate. Pentru aceasta, clubul a primit nişte bani. Or,
F.C.M. TÂRGOVIŞTE nu a ridicat acei bani (cum au procedat alţii?!), ci i-a transferat în contul F.R.F., de unde i-a luat când a avut nevoie pentru taxa anuală, vize, transferuri etc. Poate cineva (?!) se va interesa vreodată unde s-au dus banii din meciurile la alte cluburi.
De ce nu s-a luat exemplul de la F.C.M.
TÂRGOVIŞTE? Astăzi cluburile n-ar mai fi avut datorii la F.R.F.
Revenind la discuţiile preşedintelui F.R.F. din
ADUNAREA GENERALĂ din
01.06.2013, echipele retrogradate vor rămâne acolo, nu se vor completa locurile, eventual rămase libere, se va începe noua competiţie cu câte echipe vor putea (financiar) continua campionatul 2013-2014. Unii spuneau că preşedintele
MIRCEA SANDU ar trebui să
aprobe reintroducerea în R.O.A.F. a articolului 20 -„LOCURI VACANTE”, dând
posibilitatea completării seriilor cu câte 18, respectiv 14 echipe. Este necesară punerea „piciorului în prag”, fotbalul, ca şi întreaga societate, are nevoie de restructurare masivă.
A venit timpul ca cine poate să continue competiţia să o facă, iar cine nu, să se dea la o parte, chiar dacă numărul echipelor se va diminua mult.
De pe surse, am aflat că Liga a 2-a se va relua pe 7 septembrie cu 2×14 echipe, iar dacă va fi nevoie, la fiecare serie se pot adăuga alte echipe, evident venite din Liga I sau „U” CRAIOVA. în niciun caz nu vor fi menţinute în Liga a 2-a echipele retrogradate.
Liga a 3-a se va relua pe 16 sau 23 august, în formula 4×18 echipe.
în privinţa folosirii celor 3 jucători sub 21 de ani, va rămâne la fel ca în ediţia trecută, adică în Liga a 2-a – doi jucători sub 21 ani şi trei – în Liga a 3-a. Fotbaliştii născuţi în anul 1992 şi mai tineri sunt consideraţi sub 21 ani şi au drept de joc sub această titulatură, în ediţia 2013-2014. Deci rămâne cum a fost.
Toate aceste probleme organizatorice, dar şi altele se vor discuta, se vor stabili vineri, 21 iunie 2013, când este programat COMITETUL EXECUTIV AL F.R.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ce servicii oferă un detectiv particular și cum te pot ajuta?

Când vine vorba de situații delicate care necesitată discreție...

Servicii SEO: Ghid Complet pentru Creșterea Vizibilității Online

Într-o lume digitalizată, vizibilitatea pe internet este esențială pentru...

Cele mai bune saltele pentru dormitor în Moldova

Un somn odihnitor este esențial pentru sănătatea noastră fizică...

Stiluri Elegante pentru Femei – Rochii Hermosa și Pantofi Asortați

Moda modernă oferă o varietate de opțiuni pentru femeile...