Semestrul I al anului şcolar 20172018 s-a terminat pe 2 februarie. Elevii sunt în vacanţă, cea intersemestrială, programată între 3 – 11 februarie 2018. Pentru a nu fi implicaţi în evenimente negative, poliţiştii dâmboviţeni le recomandă copiilor să adopte o conduită preventivă întrucât un comportament neadecvat sau agresiv sporeşte riscul producerii unor situaţii nedorite.
În cazul în care vă petreceţi vacanţa în tabere şcolare, nu plecaţi singuri în drumeţii, fără a fi însoţiţi de adulţi.
Evitaţi deplasările pe timpul nopţii, precum şi discuţiile cu cu străinii, indiferent de motivul pentru care aceştia vă abordează.
Nu vă lasaţi atraşi de propunerile, aparent încântătoare, ale unor persoane necunoscute sau pe care le cunoaşteţi de puţin timp.
Nu consumaţi băuturi alcoolice sau substanţe interzise de lege.
Nu oferiţi telefonul mobil unei persoane necunoscute, sub pretextul că îl admiră sau că trebuie să dea un telefon urgent.
Nu vă urcaţi în autoturismele unor persoane necunoscute indiferent de ce vi se oferă. Manifestaţi atenţie la lumea virtuală! Nu furnizaţi date personale sau despre familia dumneavoastră.
Nu dezvăluiţi parolele personale altor persoane, nici măcar prietenilor apropiaţi, în caz contrar adresa dumneavoastră de e-mail poate fi folosită pentru a trimite mesaje jignitoare sau spam în numele vostru.
Totodată, este necesar ca în timpul deplasărilor pe drumurile publice să respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie pentru a reduce riscul implicării în accidente rutiere.
Şi nu uitaţi: strada nu este un loc pentru joacă!
Părinţii sunt sfătuiţi ca, în cazul în care s-au hotărât să-şi lase copilul singur să se asigure că acesta ştie numele său complet, numele părinţilor, adresa şi numărul de telefon, locul de muncă al părinţilor săi, dar şi numerele de telefon ale acestora.De asemenea, părinţii mai sunt sfătuiţi să se asigure că acesta ştie cum să apeleze numărul de urgenţă 112, cum să păstreze cheile locuinţei în siguranţă şi ce să facă atunci când este urmărit de o persoană dubioasă. Copilul trebuie învăţat să verifice interiorul casei înainte de a intra, să încuie mereu uşa după ce a intrat în casă, să anunţe imediat ce a ajuns acasă şi să permită accesul în locuinţă doar persoanelor apropiate familiei.