Val de ger peste judeţul Dâmboviţa

Date:

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ger în intervalul 09 – 14 februarie. Vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est şi sud, unde temperaturile maxime se vor menţine preponderent negative. Nopţile vor fi geroase, la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie) mai ales în Moldova şi în depresiunile intramontane, apoi, local şi în Muntenia, Oltenia, Transilvania şi izolat în celelalte regiuni.
Temperaturile minime se vor situa, în general, între -17 şi -10 grade, mai scăzute sub -22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei şi jumătatea de nord a Moldovei.
În cursul zilei de joi (09 februarie) vor mai fi ninsori slabe cantitativ în Moldova, Muntenia şi Oltenia, precum şi în zonele de munte, iar vântul va avea unele intensificări în regiunile sudice, spulberând trecător zăpada. Pe arii restrânse în sud-est vor mai fi depuneri de polei.
În funcţie de evoluţia meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Frigul, gerul şi vântul determină un anumit disconfort pacienţilor diagnosticaţi cu afecţiuni cardiovasculare. De aceea, specialiştii susţin că aceşti pacienţi trebuie să fie foarte precauţi în sezonul rece, evitând astfel eventualele complicaţii care pot să apară.
Majoritatea afecţiunilor cardiovasculare pot fi influenţate de frig şi de activarea aşa-numit-ului sistem nervos simpatic, cel care ne produce creşteri de tensiune arterială sau poate să precipite tulburări de ritm. Pacienţii coronarieni pot să dezvolte episoade de angină pectorală. De asemenea, bolnavii diagnosticaţi cu insuficienţă cardiacă pot să sufere mai multe episoade de moarte subită, iar hipertensivii pot să înregistreze pusee tensionale. Concret, majoritatea pacienţilor cardiaci pot avea probleme atunci când se expun la frig.
Principalele reguli de care trebuie să ţină cont persoanele cu afecţiuni cardiace, pe timpul iernii, sunt:
– Ai grijă cum te îmbraci. De preferat este să ai mai multe haine, practic să te îmbraci în straturi.
– Este indicat ca gâtul şi capul să fie acoperite, fiindcă aproximativ 50% din căldura pe care o pierde o persoană este la nivelul scalpului şi al gâtului.
– O atenţie sporită trebuie acordată mâinilor, picioarelor, deoarece acestea sunt predispuse la degerături.
– Nu consuma alcool atunci când trebuie să ieşi afară pe ger. Chiar dacă la început ai impresia că îţi e cald, alcoolul duce la pierderea căldurii din organism mult mai repede. – Nu fuma şi nu bea cafea. Dacă ştii că ai probleme de sănătate la nivelul inimii, aceste vicii îţi vor dăuna în mod cert, mai ales în sezonul rece.
– Evită pe cât posibil deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate, care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute, iarna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

REMIZĂ ÎN ANONIMAT

Stadionul Steaua a găzduit, marți seară, ultimul meci al...

VĂTAVU, MULȚUMIT DE PUNCTUL SCOS ÎN GHENCEA

Steaua a remizat, pe stadionul Ghencea, scor 1-1, cu...

CHINDIA SMULGE UN PUNCT PE TERENUL STELEI

Steaua București - Chindia Târgoviște 1-1 (1-0) Stadion: Ghencea. Au marcat:...

Moreni: Se fac înscrieri pentru participarea la Cupa Moș Crăciun, la înot

Copiii din Municipiul Moreni, cu vârsta cuprinsă între 5...
error: Conținutul este protejat!!