Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost convocat în şedinţă ordinară vineri, 30 august 2013, în sala de şedinţe a sediului administrativ. Pe ordinea de zi au fost supuse dezbaterii şi aprobării 12 proiecte de hotărâre ş,i totodată, două informări. Lucrările au fost conduse de vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, loan Marinescu. Primul punct de pe ordinea de zi a vizat rectificarea bugetului propriu al judeţului, pe anul 2013. Actualizarea principalilor indicatori tehnico-economici pentru proiectul „Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean Dâmboviţa” a fost cel de al doilea proiect pe ordinea de zi. La punctul trei de pe ordinea de zi a fost proiectul de hotărâre privind aprobarea criteriilor şi procedurii pentru organizarea concursului în vederea ocupării funcţiei de administrator public. Cu siguranţă, există mai multe persoane care-şi doresc această funcţie. Însă, la acest moment, tot mai multe voci vehiculează numele unei singure persoane şi anume social-democratul Alexandru Oprea. Cel mai probabil administratorul public al judeţului va avea un contract de management, un contract negociat cu obiective foarte clare. În perioada următoare se va desfăşura concursul pentru organizarea postului. Cele mai mari şanse pentru a deveni noul administrator public al judeţului Dâmboviţa le are social democratul Alexandru Oprea. La nivelul judeţelor, preşedintele consiliului judeţean poate propune consiliului judeţean înfiinţarea funcţiei de administrator public, în limita numărului maxim de posturi aprobate.
Numirea şi eliberarea din funcţie a administratorului public se fac de preşedintele consiliului judeţean, pe baza unor criterii, proceduri şi atribuţii specifice, aprobate de consiliul judeţean. Numirea în funcţie se face pe bază de concurs. Administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management, încheiat în acest sens cu preşedintele consiliului judeţean, atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes judeţean. Preşedintele consiliului judeţean poate delega către administratorul public, în condiţiile legii, calitatea de ordonator principal de credite.
Echipamente şi utilaje aferente
„Fabricii de procesare a legumelor şi fructelor”, scoase la vânzare
Punctul patru de pe ordinea de zi a privit eliberarea unor licenţe de traseu pentru transport persoane prin curse regulate speciale pe trasee de pe raza teritorială a judeţului Dâmboviţa. Consilierii judeţeni au avut de aprobat şi proiectul de hotărâre privind aprobarea vânzării prin licitaţie publică a unor echipamente şi utilaje aferente „Fabricii de procesare a legumelor şi fructelor”. La punctul opt de pe ordinea de zi s-a dezbătut şi supus votului modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr. 80/2012 privind numirea reprezentanţilor Consiliului Judeţean Dâmboviţa în Adunarea Generală a Acţionarilor şi în Consiliul de Administraţie la S.C. Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa S.A., iar punctul nouă a fost în strânsă legătură cu cel amintit mai sus şi a privit împuternicirea prin mandat special a reprezentanţilor Consiliului Judeţean Dâmboviţa în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa SA. De asemenea, s-a aprobat şi proiectul de hotărâre privind aprobarea asocierii/partene-riatului dintre judeţul Dâmboviţa prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România-Filiala Dâmboviţa şi Fundaţia „Anisia Ioana Călinescu”.
Blocurile de la Doiceşti, scoase la vânzare Pe ordinea de zi a şedinţei CJ Dâmboviţa s-a aflat şi proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr. 54/04.03.2013 privind vânzarea prin licitaţie publică deschisă cu strigare a 40 unităţi locative – 30 apartamente cu 2 camere şi 10 garsoniere – din blocul C1 situat în comuna Doiceşti. Blocul este situat în colonia din Doiceşti şi face parte din cele patru blocuri deţinute de Consiliul Judeţean, care pe timpuri au aparţinut Termocentralei Doiceşti. în urma unui contract pe asociere între Consiliul Judeţean şi o firmă din Craiova, în 2009, două din cele patru blocuri au fost reabilitate, urmând şi celelalte două. Unul a intrat în proprietatea firmei şi celălalt, în proprietatea CJ Dâmboviţa. Blocul Consiliului Judeţean are 30 de apartamente cu două camere şi 10 garsoniere. Locuinţele sunt complet utilate, începând de la bucutărie şi continuând cu grupurile sanitare, extrem de accesibile. Doar de mobilă mai este nevoie. Consiliul Judeţean Dâmboviţa a decis vânzarea prin licitaţie publică deschisă cu strigare a celor 40 de locuinţe aparţinând instituţiei. Preţul unui apartament este de 12.800 de euro, iar pentru o garsonieră ar trebui să plătiţi 9.000 de euro. Suprafaţele locuibile sunt de 52 de mp, pentru un apartament şi de 36 de mp, pentru o garsonieră. Toate apartamentele sunt doatate cu centrală termică, chiuvetă de bucutărie, baie complet utilată, uşi la intrare în apartament şi în camere, ferestre termopan, parchet, gresie şi faianţă. CJ Dâmboviţa poate câştiga aproape 450.000 de euro din vânzarea acestor locuinţe, bani pe care intenţionează să-i folosească în ceea ce priveşte reabilitarea drumurilor judeţene din judeţ.
„Lucrări de reabilitare ale DJ 717 şi DJ 718” în comuna Aninoasa
Proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărării Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr. 128/2013 privind asocierea judeţului Dâmboviţa prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa cu comuna Aninoasa prin Consiliul Local Aninoasa pentru realizarea obiectivelor „Lucrări de reabilitare ale DJ 717 şi DJ 718 – etapa I covoare bituminoase” a fost un alt punct pe ordinea de zi a CJ Dâmboviţa. DJ 717 şi DJ 718 au nevoie urgent de lucrări de reabilitare, dat fiind faptul că pe aceste tronsoane de drum sunt probleme serioase după ce, în localitatea Aninoasa s-au realizat lucrări la reţeaua de canalizare.
Aniversarea a 420 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a domnitorului Mihai Viteazul
Aşa cum am afirmat pe ordinea de zi a CJ Dâmboviţa au fost şi două informări. Prima informare a fost strict legată de aniversarea a 420 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a domnitorului Mihai Viteazul, ce va avea loc în perioada 19 – 20 septembrie 2013. Printr-o serie de manifestări se va marca împlinirea a 420 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a domnitorului Mihai Viteazul. Pentru buna desfăşurare a evenimentului, s-a încheiat un partene-riat între CJ Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Consiliul Local Aninoasa. Din partea ambelor entităţi va exista câte o contribuţie financiară. Primăria comunei Aninoasa – localitatea în care se află capul luminatului Domnitor Mihai Viteazul, la Mănăstirea Dealu, în partene-riat cu CJ, va organiza, în cadrul suitei de evenimente dedicate lui Mihai Viteazul, un spectacol grandios intitulat „Toată România!”, precum şi un pelerinaj intitulat „Flacăra Unirii”, pe traseul Târgul de Floci (locul naşterii domnitorului) – Călugăreni – Şelimbăr (locurile unor mari bătălii purtate de voievod) – Câmpia Turzii (locul în care a fost asasinat) -Aninoasa (Mănăstirea Dealu -locul în care se află capul domnitorului).
VIDEO. Judeţul va avea şi un administrator public
Date: