Infrastructura rutieră din comunele dâmboviţene reprezintă o prioritate pe agenda de lucru a preşedintelui CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, dar şi pentru edilii localităţilor. Având în vedere premisele imediate ale dezvoltării şi comasării regionale, precum şi rolul important al comunelor în imaginea şi strategia de dezvoltare a judeţului Dâmboviţa, dezvoltarea infrastructurii rutiere a localităţilor este de maximă importanţă şi necesitate. Infrastructura este domeniul în care administraţia judeţeană şi cea locală fac cele mai mari investiţii.
DC 43 – Răcari – Ghimpaţi -Butimanu inaugurat
Fie că e vorba de drumuri judeţene, drumuri comunale sau străzi, toate au fost şi vor fi incluse într-un amplu proiect de asfaltare. Cel mai important obiectiv derulat şi finalizat în oraşul Răcari are ca şi componentă principală dezvoltarea şi reabilitarea infrastructurii în oraş. Obiectivul „Modernizare DC 43 – Răcari -Ghimpaţi – Butimanu” a fost finanţat prin programul privind pietruire, reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate şi alimentarea cu apă a satelor aprobat prin HG NR. 577/1997 cu modificările şi completările ulterioare. Proiectul a prevăzut reabilitarea şi modernizarea a 11,1 kilometri de drumuri şi se ridică la valoarea de 8.730.581,55 lei. Perioada de implementare a fost de la 12.10.2009 până la 14.08.2013. Sâmbătă,obiectivul „Modernizare DC 43 – Răcari – Ghimpaţi – Butimanu” a fost inagurat de primarul oraşului Răcari, în prezenţa preşedintelui CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi altor oameni politici. Preşedintele CJ Dâmboviţa a fost însoţit de deputaţii lonuţ Săvoiu, Georgică Dumitru şi alţi directori de instituţii deconcen-trate.
La Sălcioara se asfaltează
Vizita preşedintelui CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a continuat în comuna Sălcioara, unde s-a verificat stadiul lucrărilor de asfaltare la un tronson de drum în lungime de 2,8 kilometri, asfaltări pe care localnicii le aşteaptă de zeci de ani. Investiţia a devenit în sfârşit realitate şi reprezintă cea mai veche dorinţă a localnicilor şi primarului comunei Sălcioara: „Nu ne vine să credem, mereu ni se promitea şi nu se făcea, iată, acum scăpăm de praf. Este o realizare foarte mare”, ne-a declarat o localnică. Investiţia a devenit realitate în urma unei asocieri între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Consiliul Local Sălcioara: „La Sălcioara asfaltările se fac şi sâmbăta. Asfaltăm 2,8 kilometri de drum, în asociere fiind Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Consiliul Local Sălcioara. Anul acesta vom turna primul strat, iar, anul viitor, cel de-al doilea strat. Aşa cum îmi solicita un cetăţean, vom face legătura cu un drum judeţean important. Dificultatea în comuna Sălcioara este că avem peste 70 de kilometri de drumuri comunale şi este imposibil să le asfaltăm pe toate. Nevoile sunt foarte mari. Vreau să vă spun că la LDP se lucrează continuu, am stabilit ca pe timp de vară să lucrăm la foc automat, iar la iarnă să-şi ia concedii”, a afirmat Adrian Ţuţuianu. „Vreau să mulţumesc autorităţilor judeţene pentru sprijinul acordat. După atâţia ani reuşim să facem asfaltări şi să lucrăm pe DJ 722. Nu ne vom opri aici. Până la sfârşitul anului sper să avem finalizaţi 5 kilometri de drumuri asfaltate”, a declarat Valentin Pârvu, primar Sălcioara. Preşedintele CJ Dâmboviţa i-a asigurat pe localnicii din Sălcioara că se va implica în rezolvarea problemelor cu care se confruntă.
Lunguleţu – asfaltare încheiată pe DC 55 – DN 7 Oreasca – DJ 711 Serdanu
Tot sâmbătă a fost inaugurată o investiţie importantă şi mult aşteptată de localnicii de la Lunguleţu: asfaltarea a 2,1 kilometri DC 55 – DN 7 Oreasca -DJ 711 Serdanu. Valoarea lucrării este de 8 miliarde lei vechi, iar contribuţia Consiliului Judeţean a fost de 50%, a Consiliului Local Lunguleţu de 50%, executantul lucrării o firmă din Prahova, iar furnizorul de bitum a fost LDP. Primarul comunei, Ion Vlad, a ţinut să mulţumească Consiliului Judeţean Dâmboviţa: „Ceea ce se întâmplă astăzi este rodul unei colaborări deosebite cu CJ Dâmboviţa, pe care sper să o avem şi în viitor. Această investiţie însemnă o îmbunătăţire a calităţii vieţii pentru locuitori. Nimeni nu a crezut că vom termina”. Preşedintele forului administrativ judeţean, Adrian Ţuţuianu, a menţionat cu satisfacţie că acest obiectiv are o importanţă deosebită pentru localnicii din Serdanu: „Contractul de asociere a fost semnat în 2012. Sunt bucuros că venim în întâmpinarea unei solicitări foarte vechi a Primăriei de la Lunguleţu şi răspundem într-un fel aşteptărilor cetăţenilor din această localitate. Vreau să-i mulţumesc dlui primar pentru colaborarea bună cu CJ Dâmboviţa, pentru seriozitate în abordarea proiectului. Pentru viitor, o să facem ceea ce am promis şi celorlalte sate din Lunguleţu”. Prezenţi şi la această inaugurare, deputaţii lonuţ Săvoiu şi Georgică Dumitru au subliniat faptul că promisiunile faţă de cetăţeni devin realitate: „Vreau să remarc faptul că oamenii sunt mulţumiţi şi spun că de ani mulţi aşteptau aceste investiţii. Un lucru este important, şi anume că putem răspunde cerinţelor venite din partea comunităţilor”, a declarat lonuţ Săvoiu. „Îmi face o deosebită plăcere să văd cum oamenii sunt pe deplin mulţumiţi. Nu facem decât să rezolvăm promisiunile care de ani de zile îi amăgeau pe oameni. Astăzi la Serdanu, Răcari, am dat două obiective în folosinţă care reprezintă o mare realizare pentru comunitate. Iată, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, se pot realiza lucruri de maximă importanţă”, a declarat Georgică Dumitru. În zilele ce urmează, şi în alte localităţi dâmboviţene vor fi date în folosinţă noi investiţii.
VIDEO. Obiective importante pentru comunităţile din Răcari, Sălcioara şi Lunguleţu
Date: