Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei face parte din campania „România Meseriaşă”, programul prin care OMV Petrom sprijină învăţământul profesional din România. Prima săptămână din Tabăra Meseriaşilor s-a încheiat pentru cei 60 de elevi, viitori petrolişti din trei licee tehnologice din judeţele Argeş, Bacău şi Dâmboviţa. După şapte zile petrecute în Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei, viitorii petrolişti sunt cu un pas mai aproape de primul lor loc de muncă. Pe lângă atelierele teoretice, în care au învăţat despre lucrul în echipă, despre cum să îşi redacteze CV-ul şi cum să se pregătească pentru un interviu cu un angajator, prima săptămână a Taberei Meseriaşilor din Ţara lui Andrei a fost completată de ateliere practice specifice fiecărei meserii.
Ultima zi de ateliere a petroliştilor a început în forţă cu o probă de lăcătuşerie şi mecanică. Ei au lucrat alături de mentorii specialişti din cadrul OMV Petrom. Elevii s-au împărţit în echipe şi au identificat unelte cu care au lucrat la şcoală. Au planificat, au măsurat, au desenat în format 3D, 6 piese, după care au prezentat pe echipe etapele de creare. Şi voluntarii, foşti elevi în Tabăra Meseriaşilor, au fost prezenţi la Bran. Cei 60 de viitori petrolişti şi-au demonstrat cunoştinţele acumulate în Tabăra Meseriaşilor la concursul „Vrei să fii petrolist?”
Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei se află la cea de a IlI-a ediţie şi pregăteşte anul acesta o nouă generaţie de 300 de elevi din şcolile profesionale şi liceele tehnologice din judeţele Argeş, Bacău, Dâmboviţa şi Buzău care studiază în următoarele domenii: petrolier, electric, mecanică, croitorie şi turism şi alimentaţie. Alături de elevi vor fi prezenţi în tabără şi 55 de profesori. Mona Nicolici, manager Sustenabilitate OMV Petrom nea oferit mai multe informaţii.
Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei va continua cu alte serii de elevi în următoarele patru săptămâni.
Nu au lipsit momentele de distracţie, focul de tabără şi muzica.
La sfârşitul taberei, 40 de viitori meseriaşi vor primi burse de 500 de lei/lună, în anul şcolar 2017-2018. Cei 55 de profesori vor participa, în cadrul taberei, şi la un curs de specialitate, organizat de Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.
Viitorii petrolişti s-au pregătit în Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei
Date: