La ultima şedinţă de lucru de la Federaţia Română de Fotbal, sectorul juniori, a fost un capitol mult discutat. însuşi preşedintele F.R.F., domnul Mircea Sandu, s-a arătat nemulţumit de rezultatele obţinute de selecţionatele naţionale ale României la juniorii de toate vârstele.
În acest sens, domnia sa a itinerat faptul că o mare importanţă, cea decisivă, în depistarea şi pregătirea grupelor de copii şi juniori la nivel naţional o au Asociaţiile Judeţene de Fotbal.
Pentru relansarea fotbalului juvenil, niciun efort nu este prea mare. Trebuie pus mare accent pe cluburile cu activitate exclusivă de copii şi juniori.
Să se înfiinţeze centre judeţene de selecţie, campionate judeţene la toate grupele de copii şi juniori. La nivelul juniorilor C, D, E jocurile oficiale sunt puţine, de aceea trebuie completate cu alte cupe, turnee. în şcoli, sportul este aproape nul.
Nu se mai efectuează orele de educaţie fizică decât sporadic. Păcat că „Daciada” a dispărut. Mai bine îi schimba denumirea şi ar fi continuat. De la acea Daciadă se recrutau sportivi pentru toate ramurile sportive.
în ceea ce ne priveşte, A.J.F. Dâmboviţa are organizate activităţi multiple cu grupele de copii şi juniori de care se ocupă, în mod deosebit, ioan Negoescu, „vice” la A.J.F. Dâmboviţa.
Au fost înfiinţate şi câteva cluburi private unde se pregătesc copii de la 8 ani până la 16 ani.
Este vorba de Kinder Târgovişte, Cetatea Târgovişte, Luceafărul Răzvad, ca să dăm câteva nume.
Nici cluburile mari din judeţ nu stau rău la acest capitol. Peste tot se observă o grijă faţă de copii şi juniori.
Practic, dacă nu semeni, nu ai ce să culegi. S-au dus de mult timpurile când echipa de seniori era „alimentată” de la echipa proprie de juniori.
în acest sens, la F.C.M. Târgovişte a început o activitate intensă la grupele de copii.
Prima categorie care poate juca oficial într-o competiţie este cea de juniori E. De aici se pleacă în sus la juniori D şi apoi C şi A.
Cum spuneam, F.C.M. Târgovişte are în pregătire două grupe de copii şi juniori E. De prima se ocupă ilie Sorin, iar de a doua, Alexandru Filip. Ambele vor evolua la toate competiţiile oficiale şi amicale care se vor organiza în judeţul nostru şi nu numai.
Este îmbucurător că au apărut în fotbalul dâmboviţean o serie de antrenori tineri, de perspectivă, precum Al. Filip, i. iugulescu, S. Burtescu pe lângă „consacraţii” R. Gâlmencea, M. Petrescu, C. Giorgy etc.
începutul este promiţător, dar trebuie susţinut, pentru că fotbalul dâmboviţean are nevoie de propriii jucători care să-l reprezinte. Gata cu „mercenarii”.
Viitorul le aparţine. Fotbalul judeţean, în prim plan
Date: