VIOREL MOLDOVAN, PRINTRE INVITAŢII LUI GICĂ HAGI LA LANSAREA PADBOLULUI ÎN ROMÂNIA

Date:

Lansarea oficială a Padbolului in România
a avut loc în luna mai 2015, în Bucureşti şi la Mamaia, la hotelul lui Gică Hagi.
Este un fel de tenis cu piciorul pe care îl joci pe un teren închis şi în care se joacă şi cu pereţii.
„Trebuie să gândesti cu viteză, trebuie

să ai geometrie, pentru că tot ce se întoarce din perete vine din toate unghiurile. Trebuie sa ai o tehnică foarte bună şi să reacţionezi imediat. E o chestiune de unghiuri, geometrie”, a caracterizat regele Gheorghe Hagi Padbolul.
„Este nevoie de multă viteză de reacţie! La Padbol se dezvoltă viteza de gândire, de execuţie, de deplasare. Este foarte bun ca şi antrenament pentru fotbalişti, ca să nu mai vorbim în şcoli, la copii. Este un sport intens, cu multă variaţie în joc”, l-a completat Gheorghe Mulţescu
„Mă bucur că se joacă padbol şi în România! Consider că acest sport este potrivit centrelor de copii şi juniori, în primul rând pentru a dezvolta tehnica individuală”, a spus Eugen Neagoe.
Padbol poate fi jucat în 12 oraşe din România
” Padbolul a fost recunoscut oficial de către Ministerului Tineretului şi Sportului ca disciplină sportivă. El este practicat ca antrenament

complementar al fotbaliştilor, în cadrul Academiei Gheorghe Hagi, la Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu Bucureşti, precum şi în alte academii si scoli de fotbal. În acest moment terenuri de padbol sunt în 12 oraşe din România.
” România a organizat în 2017 Prima Cupă Europeană din istoria padbolului
” Turneul European de Padbol România 2019 a fost organizat în România
” Echipele de padbol reprezentând România au participat la Intercontinental Cup Las Palmas 2015, World Cup Uruguay 2016 (aur mondial la feminin), Euro Cup România 2017 (loc III), European Padbol Tour 2019 – în Franţa (loc III), Belgia (loc II) şi Portugalia (loc
II).
Cu ce se diferenţiază padbolul faţă de celelalte sporturi
Pentru a juca padbol este nevoie de un spaţiu de 60 mp (15mp/jucător), adică de patru ori mai mic decât un teren de tenis.
Terenul de padbol este un sistem format din structură metalică, pereţi laterali din sticlă

securizată, pardoseală, stâlpi de nocturnă şi poate fi instalat atât în exterior cât şi în interior.
„Suntem un sport în care distanţa dintre jucători este în mod permanent de minimum 2-3 metri, iar măsurile de igienă şi prevenţie sunt implementate cu uşurinţă în cadrul tuturor locaţiilor în care se practică.
Padbol este potrivit pentru toate vârstele, genurile, nivel de pregatire, putem spune chiar ca este un sport de familie, care poate fi practicat în siguranţă în perioada imediat următoare”, a declarat Elisabeta Gherghisan, preşedintele Asociaţiei Române de Padbol.
Printre cei care au fost prezenţi la evenimentele şi turneele Asociaţiei Române de Padbol sau care au şi încercat acest sport se numără Gheorghe Hagi, Ianis Hagi, Cristian Bivolaru, Adrian Neaga, Dumitru Dragomir, Mircea Sandu, Bogdan Stelea, Valeriu Argăseală, Mihai Stoichiţă, Viorel Moldovan, Gabi Balint, Gigi Mulţescu, Ilie Stan, Marian Pană, Ionuţ Mazilu, Ionel Danciulescu, Giani Kiriţă, Sorin Paraschiv, Vivi Rachită, Eugen Neagoe, Sebastian Moga etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

După „gerul Bobotezei”, la Târgoviște au înflorit ghioceii!

Pentru al doilea an consecutiv, la Târgoviște primii ghiocei...

ITM Dâmbovița: Negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați

Pe parcursul trimestrului IV al anului 2024, Inspectoratul Teritorial...

Anvelopele de iarnă, siguranța pe drum în sezonul eece

În contextul condițiilor meteorologice din sezonul rece, Registrul Auto...