Virozele au început să facă victime

Date:

Odată cu răcirea bruscă a vremii şi cu intrarea în colectivitate a copiilor, după reîntoarcerea la şcoală, la grădiniţă şi creşă a început şi sezonul virozelor respiratorii. Viroza respiratorie este o afecţiune a căilor respiratorii superioare. Se mai numeşte în popor şi răceală. Virozele respiratorii sunt produse de virusuri care sunt de mai multe feluri; cele mai răspândite dintre acestea fiind rinovirusurile. Semnele şi simptomele virozelor respiratorii: secreţii nazale, strănut, tuse, dureri de gât, dureri de cap (cefalee), oboseală, lipsa poftei de mâncare, etc. Uneori apare temperatura, în special la copii şi la bătrâni. Dacă temperatura apare la adulţi sau este însoţită şi de tuse este vorba mai mult de o viroză respiratorie numită gripă. Cu toate că există o mare asemănare între gripă şi viroză respiratorie sunt şi mari diferenţe.
Viroza respiratorie şi gripa durează în general 7-10 zile, cu un apogeu la 3-4 zile de la debut.
Complicaţiile virozelor respiratorii: uneori viroza respiratorie poate să dureze până la 3 săptămâni, iar tusea continuă şi după această perioadă; ca şi complicaţii pot să apară: inflamaţii ale urechii (otite), inflamaţii ale ochilor (conjunctivită), ale sinusurilor (sinuzită), inflamaţii la nivelul bronhiilor (bronşită) sau la nivelul lobilor pulmonari (pneumonie) şi chiar se poate ajunge la encefalită.
Antibioticele alopate nu sunt o soluţie de tratament. În primul rând nu sunt de folos în tratarea virozelor respiratorii, iar în al doilea rând produc chiar rău pentru că distrug şi flora bună care ne protejează alături de cea patogenă. Dar să nu uităm că există un mare număr de plante care pe lângă alte roluri îndeplinesc şi funcţia de antibiotic natural.
Pentru că virozele respiratorii nu se tratează, ci numai se reduc, simp-tomele este foarte important să ne asigurăm prevenţia. Reguli de prevenţie a virozei respiratorie:
– să ne întărim sistemul imunitar prin consumul de vitamine şi minerale naturale (vitamina C, zinc) printr-o dietă sănătoasă şi echilibrată;
– consumul de extracte naturale din fructe şi legume obţinute prin presare la rece, metodă prin care se păstrează cele mai mari cantităţi de vitamina C – principala vitamină cu rol de prevenţie şi de tratament în cadrul virozelor respiratorii; consumul de multe lichide pentru o bună hidratare sub formă de apă, ceaiuri, siropuri naturale, tincturi din plante şi fructe de pădure;
– o dietă bogată în factori nutrivi şi un somn de cel puţin 7-8 ore pe zi;
– spălarea mâinilor înainte de mâncare sau ori de câte ori venim în contact cu alimentele;
– folosirea măştilor de protecţie în cazul colectivităţilor unde este prezentă viroza respiratorie;
– curăţarea bine a veselei şi tacâmurilor folosite în comun.
Virozele respiratorii apar în special toamna şi primăvara şi de aceea vorbim de viroze respiratorii sezoniere. Acestea se produc atunci când apar variaţii mari şi rapide de temperatură, iar organismul nu se poate adapta atât de repede. Scăderea temperaturii afectează în primul rând sistemul imunitar şi vasele de sânge, iar creştere umezelii din atmosferă favorizează transmiterea viruşilor. Terapia cu plante recomandă suplimente alimentare naturale naturale cu rol de întărire a imunităţii, analgezic (de reducere a durerii), antipiretic (de reducere a febrei), antitusiv (de reducere a tusei spastice, uscate, care apare în prima fază a virozei respiratorie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

REMIZĂ ÎN ANONIMAT

Stadionul Steaua a găzduit, marți seară, ultimul meci al...

VĂTAVU, MULȚUMIT DE PUNCTUL SCOS ÎN GHENCEA

Steaua a remizat, pe stadionul Ghencea, scor 1-1, cu...

CHINDIA SMULGE UN PUNCT PE TERENUL STELEI

Steaua București - Chindia Târgoviște 1-1 (1-0) Stadion: Ghencea. Au marcat:...

Moreni: Se fac înscrieri pentru participarea la Cupa Moș Crăciun, la înot

Copiii din Municipiul Moreni, cu vârsta cuprinsă între 5...
error: Conținutul este protejat!!