Zeci voluntari ai Crucii Roşii Dâmboviţa, s-au strâns în Munţii Bucegi, zona Salvamont Dâmboviţa pentru a învăţa tehnicile de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Tabăra este organizată pe principiul unei tabere de sinistraţi.
Timp de cinci zile, zeci de voluntari învaţă aici cum să intervină în caz de dezastru, cum să acorde primul ajutor. Sesiunea de pregătire durează cinci zile, în perioada 10 – 14 iulie, fiecare zi având un program bine stabilit.
În prima zi, tinerii au avut de trecut testul „cortului”. Adică au avut de organizat tabăra de sinistraţi, fiind montate corturile în care ei sunt cazaţi şi unde se desfăşoară toate activităţile. Hrana voluntarilor se pregăteşte în tabărăde către un bucatar care este în permanenţă pe baricade la ciaune.
A avut loc şi deschiderea oficială a taberei sub directa coordonare a inspectorului Raul Pavelescu şi a secretarului Crucii Roşii Dâmboviţa, Eugen Florea. La această tabără participă şi o delegaţie a Crucii Roşii din Veszprem-Ungaria, cu care Crucea Roşie Dâmboviţa are încheiat parteneriat.
Scopul acestei tabere este ca voluntarii Crucii Roşii să fie mereu pregătiţi să intervină în caz de dezastru şi să fie bine informaţi pentru a putea ajuta în oricare din cazurile cerute. Tabăra se adresează voluntarilor mai vechi, care au experienţă în acordarea primului ajutor sau voluntarilor care au fost activi la acţiunile filialei.
La finalul acestor zile de pregătire, toţi voluntarii vor fi evaluaţi şi vor primi diplome. Desigur, ca în orice tabără, nu lipseşte niciodată distracţia, oamenii minunaţi, voluntari care ne rămân prieteni pe viaţă, experienţele de neuitat. Prezent la acestă tabără este şi directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, Gheorghe Popescu iar până la final vor merge în tabară şi alţi invitaţi cum ar fi vicepreşedinţi ai Crucii Roşii Dâmboviţa şi preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa, Floris Lăzărescu.
Voluntarii Crucii Roşii Dâmboviţa învaţă cum să intervină în caz de dezastru, în masivul dâmboviţean Bucegi
Date: