Zilele asistenţei Sociale 2013 „Responsabilitate, Comunitate, Participare Socială”

Date:

asistenta socialaEvenimentul organizat la sfârşitul săptămânii trecute de către Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali – Sucursala Dâmboviţa, cu sprijinul Asociaţiei de Sprijin a Şomerilor, a vizat, pe de o parte, identificarea principalelor probleme pe care le întâmpină în activitatea de asistenţă socială atât instituţiile publice, cât şi specialiştii, asistenţi sociali, iar pe de altă parte prezentarea situaţiei actuale a sucursalei Dâmboviţa şi a proiectelor aflate în dezbatere.
La eveniment au participat angajatori şi asistenţi sociali angajaţi în DGASPC, DAS, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Direcţia de Sănătate Publică, Salvaţi Copiii, primării din teritoriu, iar din partea instituţiilor publice şi organismelor private au fost prezenţi Cristiana Bucur, director general Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa (DGASPC DB), Doiniţa Dinu, director general adjunct DGASPC DB, Marcela Iordache, director adjunct Direcţia de Asistenţă Socială – Primaria Târgovişte, Bogdan lancu, director executiv Agenţia Judeţeană de Prestaţii şi Inspecţie Socială Dâmboviţa, Daniela Zoe, coordonator Sucursala Dâmboviţa Salvaţi Copiii.
Punctele principale ale discuţiei au fost mesajul preşedintelui CNASR cu ocazia Zilei Asistenţei Sociale 2013, înfiinţarea sucursalei judeţene Dâmboviţa a CNASR.
În acelaşi timp a fost făcută evaluarea nevoilor asistenţilor sociali din judeţul Dâmboviţa şi a aşteptărilor acestora de la sucursala CNASR DB, în scopul centralizării lor şi expunerii în cadrul Consiliului CNASR, consolidarea sucursalei teritoriale prin atragerea de noi membri şi construirea unei strategii de dezvoltare locală, printr-un calendar de activităţi, adaptate nevoilor asistenţilor sociali.
Asistenţii sociali invitaţi au scos în evidenţă în cursul discuţiilor faptul că există un număr mic de profesionişti în sistemul de asistenţă socială primară (primării) şi nu numai, că sunt profesionişti cu volum mare de muncă, un număr mult mai mare de dosare aflate în lucru decât prevede cadrul normativ în vigoare, salarii mici – diferenţe semnificative între grilele de salarizare pentru profesii din sfera socială, nevoia de formare profesională continuă, cuantumul şi numărul mare al taxelor CNASR, propunându-se eliminarea taxei de analiză a dosarului pentru cei care solicită înscrierea în colegiu.
Se doreşte, de asemenea, clarificarea situaţiei persoanelor care desfăşoară activităţi de asistenţă socială, persoane care realizează atribuţii specifice, altele decât asistenţii sociali cu studii superioare de specialitate etc.
La finalul întâlnirii au fost făcute propuneri punctuale, precum necesitatea existenţei unei strategii de formare profesională continuă pentru profesioniştii din sistem, anularea taxei de analiză a dosarului pentru eliberarea atestatului de liberă practică şi menţinerea numai a taxei de eliberare a atestatului de liberă practică şi a cotizaţiei anuale.
S-a propus solicitarea Comisiei de Avizare şi Atestare Profesională de a susţine interviul în sucursala teritorială Dâmboviţa, în situaţia în care există cel puţin 15 dosare pentru evaluare depuse la Colegiu. (Ş.E.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

ECHIPA ETAPEI NU E PENTRU VOLEIBALISTELE DE LA CSM TÂRGOVIȘTE

Volei Alba Blaj a câștigat duelul pentru primul loc...

Idei interesante pentru mânere și butoane pentru ușile de interior

Mânerele și butoanele pentru ușile de interior sunt detalii...

Târgoviște sărbătorește 1 Decembrie, Ziua Națională a României 

Târgoviște se pregătește să celebreze cu mândrie Ziua Națională...

„Perspective florale” la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița invită publicul să...
error: Conținutul este protejat!!