Zimbrăria Neagra din comuna dâmboviţeană Bucşani, o bogăţie a judeţului Dâmboviţa

Date:

Calendaristic, a sosit şi mult aşteptata toamnă. Incetul cu încetul zilele se scurtează, iar nopţile se lungesc. Păsările încep a se rări, copacii încep a-şi scutura vesta din frunze. Cât de frumoasă este toamna atunci când soarele străluceşte afară!
Ce poate fi mai frumos decât o plimbare în pădure?
Este toamnă, iar totul în jur este fascinant prin bogăţia de forme şi culori. Şi este atât de bine în mijlocul naturii. Aşadar, vă prezentăm unul dintre cele mai importante obiective cu mare potenţial turistic din judeţul Dâmboviţa, Zimbrăria Neagra, o destinaţie turistică de o frumuseţe aparte.
Dinozaurii au dispărut, zimbrii încă nu! Acesta este motto-ul Rezervaţiei de Zimbri Neagra Bucşani din judeţul Dâmboviţa, cea mai mare Rezervaţie de Zimbri din România.
Zimbrăria Neagra, o adevărată bijuterie a naturii, face parte din cadrul Ocolului Silvic Bucşani, subordonat Direcţiei Silvice Dâmboviţa.
Fie primăvară, vară, iarnă sau toamnă, foarte mulţi turişti aleg să viziteze Zimbrăria Neagra. In Rezervaţia Neagra sunt peste 35 de zimbri, ce trăiesc pe 164 de hectare de pădure.
Vizitatorii pot admira exemplarele de zimbri dintr-un observator ultramodern, pe trei nivele. Noul observator este o investiţie foarte importantă de care a beneficiat Zimbrăria Neagra în 2015. Noul observator este construit pe trei nivele, de unde vizitatorii, pot admira exemplarele de zimbri, dar şi frumuseţea locului.
Drumul de acces este cât de cât bun, dat fiind faptul că vorbim de un drum forestier, dar pentru a facilita accesul turiştilor, Costel Preda îşi dă tot interesul, dar şi cu sprijinul Regiei Naţionale, să realizeze cu bani europeni,modernizarea drumului din DN 72, de la I.L.Caragiale până la Zimbrăria Neagra.
Zimbrăria Neagra este o bogăţie atât pentru judeţul Dâmboviţa dar o mare mândrie pentru conducerea Direcţiei Silvice Dâmboviţa, care îşi dă tot interesul pentru buna desfăşurare a activităţii.
Ba mai mult, omul de bază de la Zimbrăria Neagra este pădurarul Marius Ştefana şi cele trei ajutoare ale dumnealui. Zimbrăria Neagra se poate vizita în orice sezon, turiştii au mari şanse să vadă toţi zimbrii în sezonul toamnă-primăvară şi asta pentru că sunt hrăniţi de personalul Ocolului cu hrană specială: porumb, grâu, fân sau seminţe de florea soarelui.
Biletul de intrare în rezervaţie este de doar 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii. Există şi un mic muzeu ce poate fi vizitat. Pentru cei care vor să petreacă mai mult timp în natură, o vacanţă de vis în apropierea zimbrilor, se găşeste şi o cabană de 12 locuri chiar lângă rezervaţie.
Din Bucureşti, se poate ajunge la Bucşani prin Buftea, Butimanu, Bilciureşti, Băleni sau pe drumul spre Târgovişte (apr. 70 Km). Merită efortul de a petrece o zi în mijlocul naturii, pentru a admira aceste puternice animale sălbatice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cosmetice coreene pentru ten cu pigmentare

Pigmentarea pielii, inclusiv petele întunecate și tonul neuniform, poate...

REMIZĂ ÎN ANONIMAT

Stadionul Steaua a găzduit, marți seară, ultimul meci al...

VĂTAVU, MULȚUMIT DE PUNCTUL SCOS ÎN GHENCEA

Steaua a remizat, pe stadionul Ghencea, scor 1-1, cu...

CHINDIA SMULGE UN PUNCT PE TERENUL STELEI

Steaua București - Chindia Târgoviște 1-1 (1-0) Stadion: Ghencea. Au marcat:...
error: Conținutul este protejat!!