Facultatea de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor, din cadrul Universităţii „Valahia” din Târgovişte, în parteneriat cu SC VELROM SRL Târgovişte şi Institutul Naţional de Cerc-etare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA din Bucureşti au sărbătorit Ziua Mondială a Alimentaţiei şi Ziua Naţională a Alimentaţiei şi a Combaterii Risipei Alimentare prin organizarea unui workshop. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Redescoperă meseria de inginer într-o societate prosperă (RISCO)”, proiect ce are ca obiectiv creşterea capacităţii de incluziune a studenţilor cu risc ridicat de abandon în anul I, pe baza dezvoltării unei strategii orientate către creşterea motivaţiei şi consolidarea interesului studenţilor faţă de programele de studii universitare de licenţă. In deschiderea workshop-ului au luat cuvântul: Conf.univ.dr.ing Alexandru Stoica,Decanul Facultăţii de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor, Prof.univ.dr.ing. Lavinia Buruleanu, Directorul Departamentului de Ingineria Produselor Alimentare şi Directorul proiectului, Carmen Mihai, Manager resurse umane – SC VELROM SRL şi Conf,univ.dr.ing Nastasia Belc, Director al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucureşti. Evenimentul a avut drept scop păstrarea şi sporirea numărului de contacte cu firmele de profil, importante pentru viitorii specialişti din domeniul Ingineriei Produselor Alimentare, dar şiîmbunătăţirea relaţiilor şi comunicării dintre universitate şi mediul economic, respectiv organizaţii implicate în educaţie.